"Demo skapī" šonedēļ - "Ārpilsētas sakars", "Social Friends" un "Blue Jean Serenade"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Blue Jean Serenade
Blue Jean Serenade Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - jaunā poproka apvienība "Ārpilsētas sakars", elektroniskās mūzikas duets "Social Friends" un indīpopa apvienība "Blue Jean Serenade".

Varbūt rokgrupu laiks tomēr vēl nav beidzies. Viens no jaunākajiem mūzikas veidojumiem, kas balstās uz tradicionālām vērtībām - bass, ģitāra, bungas - ir kolektīvs "Ārpilsētas sakars". Grupa laidusi klajā savu debijas singlu "I Might", kuru gatavojas koncertā prezentēt jau 12. septembrī kultūras un mākslas telpā “Noass”.

Grupā sastāvā spēlē Ints Mūrnieks, Reinis Hanzovskis, Kristers Leitis, Renārs Hincenbergs. Puiši aktīvi darbojas, kā arī rūpīgi raksta dziesmas savam jau pirmajam albumam no šī gada janvāra. Sākotnēji puiši apvienoja savus spēkus vienreizējām pasākumam - Latvijas Kultūras koledžas talantu vakaram. Pēc tā saprata, ka šis projekts var izdoties, un nolēma turpināt iesākto kā grupa.

„Dziesma ir par vasaru. Par mīlētājiem un sapņotājiem. Siltiem vakariem un persiku krāsas saulrietiem, īsajām naktīm. Kad neesi pārliecināts par savām jūtām – patiesas vai īslaicīgi radušās vakara burvības iespaidā,” skaidro grupa. 

Ārpilsētas sakars
Ārpilsētas sakars Foto: publicitātes

 

Muzikāli grupa šajā singlā pieturas pie tradicionāla amerikāņu deviņdesmito gadu sākuma poproka, tādām grupām kā "Counting Crows", piešaujot klāt kaut ko no "Radiohead" un grandža. Īpaši daudz sakāmā sakrājies ģitāristam, kura solo nedaudz nomāc dziesmas kopējo dramaturģiju. 

Noklausies dziesmu: Ārpilsētas sakars "I Might" . 

 

Social Friends "3am"

Jaunā muzikālā projektā apvienojies pazīstamais dziedātājs Miks Dukurs un Miks Pinzulis (Mickeen). Projektam dots nosaukums "Social Friends" un klajā laista pirmā dziesma “3am”. 

"Trīs naktī jeb "3am" ir dziesma, kura burtiski ir tapusi diennakts laikā. Stāsts ir par situāciju, kad cilvēks vēl tikai meklē otru, izmisumā nonācis ļaužu pilnā vietā, bet joprojām jūtas viens, jo tas kuru gaida, tur nav," skaidro Dukurs.

"Social Friends"
"Social Friends" Foto: publicitātes

Noklausies dziesmu "3am".

Blue Jean Serenade "Miracles (Na Na Na)"

Mūzikas apvienība ar anglisko nosaukumu "Blue Jean Serenade" izdod video dziesmai "Miracles (Na Na Na)", kura ir vēstnesis nākamā gada ziemā gaidāmajam grupas debijas albumam. Video filmēts Jaunciema ostā un uz Ķīšezera.

"Kā pati dziesma, video spēlējas ar ideju par to, ka mēs ikdienā nespējam saskatīt skaisto un meklējam gandrīz vai brīnumainas un mazliet nereālas vietas, kurās vajadzētu būt laimei," tā par dziesmu saka grupa.

Filmēšana norisinājās marta beigās un vasaras vidū, lai dabas skatiem piešķirtu kontrastu un pastiprinātu ideju par to, ka nav nozīmes kāds ir gadalaiks vai kur tu atrodies, brīnumi notiek visur un dažreiz varbūt labāk ir ieklausīties klusumā. 

Video filmēja brāļi Filips un Fricis Zaržecki. 

Noklausies dziesmu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu