Filma "Nekas mūs neapturēs" izsludina reģionālās pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Filma "Nekas mūs neapturēs"
Filma "Nekas mūs neapturēs" Foto: publicitātes

Andra Gaujas kaisles drāmas "Nekas mūs neapturēs" Latvijas pirmizrāde notiks 9. oktobrī kinoteātrī „Kino Citadele“, un jau turpmākajās dienās gan filmēšanas grupa, gan mūziķi dosies ceļā, lai tiktos ar skatītājiem Liepājas, Ventspils, Rēzeknes un Cēsu lielajās koncertzālēs.

Harizmātiskais mūzikas producents Ralfs Dambergs (Andris Keišs) sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu (Kristīne Nevarauska) un mīļāko (Elza Gauja) sadzīvot vienā īpašumā, kur turklāt vēl mīt viņa divpadsmitgadīgā meita (Dārta Stepanova). Eksperiments pārvēršas nežēlīgā cīņā katram par savām interesēm. Kā uzsver filmas režisors Andris Gauja, filma „Nekas mūs neapturēs” liek no jauna aplūkot jautājumu par vīrieša un sievietes lomu ģimenē. Tā vaicā, cik dzīvotspējīgs ir modelis, kurā ir maskulīns vīrietis un pakļāvīgas sievietes, un kādas attiecības starp viņiem var izveidoties.

„Ko iesākt „jaudīgajam vecim”, kad sabiedrība tādu vairs neņem pretī?” 

retoriski vaicā Gauja.

Andris Keišs filmā "Nekas mūs neapturēs"
Andris Keišs filmā "Nekas mūs neapturēs" Foto: kadrs no filmas

"Nekas mūs neapturēs" ir viens no ambiciozākajiem Latvijas kino projektiem, kas attēlo mūsdienas. Lai radītu atbilstošu vidi, filmu mākslinieka Jurģa Krāsona vadībā tika uzbūvēti divi daudzstāvu kino paviljoni – viens no tiem imitēja piecstāvīgu vējdzirnavu interjeru un tika filmēts Andrejsalā, otrs paviljons tapa Āraišos un kalpoja kā pilnībā iekārtota, pilnībā stiklota dzīvojamā māja.

Foto: Informē par Andra Gaujas filmu "Nekas mūs neapturēs".

Filmā "Nekas mūs neapturēs" jau ceturto reizi kopā strādājuši režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs. Aktierkino viņi debitēja 2014. gadā ar filmu „Izlaiduma gads”, bet pirms tam bija zināmi kā dokumentālo filmu „Viktors” (2009) un „Ģimenes lietas” (2010) autori. Filmas "Nekas mūs neapturēs" scenārists, režisors un producents ir Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, tērpu māksliniece Līga Krāsone, montāža Andris Gauja, Tambet Tasuja, komponisti Andris Gauja, Gatis Ziema. Filma tapusi studijā Riverbed.

Filmas "Nekas mūs neapturēs" pirmā reģionālā pirmizrāde notiks Liepājā jau 11. oktobrī plkst. 19:00 koncertzāles „Lielais dzintars“ Lielajā zālē. To ar savu klātbūtni pagodinās gan filmas režisors Andris Gauja, gan aktieri un pieredzējušais psihoterapeits Ansis Jurģis Stabingis, kurš pēc filmas iesaistīsies diskusijā ar skatītājiem par vīrieša un sievietes mainīgo lomu mūsdienu sabiedrībā. Talsos pirmizrāde notiks 12. oktobrī kino “Auseklis” plkst. 14:00 un Ventspilī - 12. oktobrī plkst. 17:00, filmu "Nekas mūs neapturēs" demonstrēs koncertzāles „Latvija“ Lielajā zālē. Skatītāji varēs gan uzdot jautājumus filmas radošajai grupai - režisoram un aktieriem, gan izbaudīt muzikālu priekšnesumu ar dziesmām no filmas skaņu celiņa. 

13. oktobrī plkst. 14 filmu demonstrēs Rēzeknē - Latgales vēstniecības “Gors” Lielajā zālē, un tajā būs iespējams gan uzdot jautājumus filmas radošajai grupai — režisoram un aktieriem, gan izbaudīt muzikālu priekšnesumu ar dziesmām no filmas skaņu celiņa.

Filmas „Nekas mūs neapturēs” pirmizrāde Cēsīs notiks 13. oktobrī plkst. 18:00, un to ar savu klātbūtni pagodinās ne tikai filmas režisors, aktieri un citi filmas veidotāji, bet arī pieredzējušais kinoaktieris un koncertzāles saimnieks Juris Žagars, kurš vadīs jautājumu un atbilžu sesiju. Pirmizrādes viesi tiks uzcienāti arī ar dzērienu, un, protams, neizpaliks autogrāfi.

Biļetes uz filmas pirmizrādi pilsētā un sīkāka informācija pieejama filmas oficiālajā lapā www.nekasmusneaptures.lv. Biļetes iespējams iegādāties arī kinoteātros un pasākuma norises vietās, kā arī „Biļešu paradīzē” – gan internetā, gan kasēs.

Video: Filmas kaceklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu