Māja kā no Romāna Poļanska filmas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/viktorsorless

Ultramoderna māja kāpās, kas balansē uz biezas kolonnas - šādu neparastu mājas projektu piedāvā dāņu arhitekts Viktors Sorless, kas kādam filmu entuziastam ir radījis Romāna Poļanska filmas "Rēgu Rakstnieks" mājas imitāciju. 

Patlaban savdabīgā māja ir būvniecības stadijā un jau drīzumā tajā varēs dzīvot mājas pasūtītājs. Neparasto "Kāpu māju", līdzīgi kā moderno namu filmā "Rēgu rakstnieks", ieskaus pilnīgi dabiska ainava jeb pļavas, bet pašu māju rotās milzīgi logi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Sørless (@viktorsorless) on

Kā arhitektūras portālam "ArchDaily" atklāj arhitekts, milzīgos logus ir radījusi kāda norvēģu dizaina studija - šie, pēc pasūtījuma radītie logi, mājas interjeru papildinās ar teatriālu dabisko apgaismojumu. "Mūsu prioritāte bija klienta vēlme dzīvot mājoklī ar "kinematogrāfiskiem elementiem"," portālam skaidro dāņu arhitekts. "Milzīgie logi ir veidoti tā, lai tie spētu nodrošināt intriģējošu ainavu iekštelpās - katrā istabā ir aizkari, kas izcels vēja kustības un padarīs tās redzamas," stāsta Sorless, piebilstot, ka tikpat liela lonzīme ir bijusi arī gaismai un šajā dizainā tā ir kļuvusi par vienu no elementiem. "Leņķis, kurā krīt gaisma, telpā rada maģisku noskaņu - saules gaisma, kas dienas laikā maina pozīciju, šajā namā veiks kinofilmas ainām raksturīgu atmosfēru," atklāj arhitekts Viktors Sorless.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Sørless (@viktorsorless) on

Mājas korpuss ir izkārtots krusta formā un balansē uz vienas lielas centrālās kolonnas, kas ir veidota no akmens materiāla, savukārt nākotnē mājas jumtu klās dārzs. Centrālās kolonnas iekšpusē būs ierīkots lifts, kas tālāk vedīs uz dzīvojamajām telpām, kas būs sadalītas četrās daļās. 

Viens segments sastāvēs no dzīvojamās istabas, mācību istabas, bet pārējie trīs - no ēdamistabas, guļamistabām un virtuves. Visas telpas būs ieturētas gaišos un bēšos toņos, lai tās maksimāli līdzinātos Romāna Poļanska filmas centrālajai notikuma vietai - modernajam pludmales namam. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu