Aplūko košo jaunās Andra Gaujas filmas "Nekas mūs neapturēs" plakātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Nekas mūs neapturēs"
"Nekas mūs neapturēs" Foto: publicitātes

Gaidot Andra Gaujas kaisles drāmu "Nekas mūs neapturēs", kuras pirmizrāde notiks jau 9. oktobrī kinoteātrī "Kino Citadele" un kura no 10. oktobra būs skatāma kinoteātros visā Latvijā - arī, protams, „Splendid Palace“, šī greznā kinoteātra sienu rotā mākslinieces Beātes Poikānes gleznots plakāts.

Vēl nesen kinoteātrim „Splendid Palace“ bija tradīcija gleznot filmu plakātus kā aicinājumu uz jauno filmu. Gadiem ilgi savu redzējumu repertuāra filmām piešķīra tēvs un dēls Kārlis un Artis Kokneviči, bet Andra Gaujas jaunākās spēlfilmas „Nekas mūs neapturēs“ plakātu gleznojusi jaunā māksliniece Beāte Poikāne. Viņa studē vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā, gleznošanu apguvusi Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā un savas prasmes turpina pilnveidot studiju procesā, priekšroku dodot lielformātiem. Filmas „Nekas mūs neapturēs“ plakāta izmērs ir 2,5x1,9 metri, un tajā, protams, redzami filmas galvenie aktieri - Andris Keišs, Kristīne Nevarauska un Elza Gauja.

Foto: Beāte Poikāne un viņas radītais filmas plakāts.

Par filmu

Harizmātiskais mūzikas producents Ralfs Dambergs (Andris Keišs) sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu (Kristīne Nevarauska) un mīļāko (Elza Gauja) sadzīvot vienā īpašumā, kur turklāt vēl mīt viņa divpadsmitgadīgā meita (Dārta Stepanova). Eksperiments pārvēršas nežēlīgā cīņā katram par savām interesēm. „Nekas mūs neapturēs” ir viens no ambiciozākajiem Latvijas kino projektiem, kas attēlo mūsdienas. Lai radītu atbilstošu vidi, filmu mākslinieka Jurģa Krāsona vadībā tika uzbūvēti divi daudzstāvu kino paviljoni – viens no tiem imitēja piecstāvīgu vējdzirnavu interjeru un tika filmēts Andrejsalā, otrs paviljons tapa Āraišos un kalpoja kā pilnībā iekārtota, pilnībā stiklota dzīvojamā māja.

Andris Keišs filmā "Nekas mūs neapturēs"
Andris Keišs filmā "Nekas mūs neapturēs" Foto: kadrs no filmas

Filmā „Nekas mūs neapturēs” jau ceturto reizi kopā strādājuši režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs. Aktierkino viņi debitēja 2014.gadā ar filmu „Izlaiduma gads”, bet pirms tam bija zināmi kā dokumentālo filmu „Viktors” (2009) un „Ģimenes lietas” (2010) autori. Filmas „Nekas mūs neapturēs” scenārists, režisors un producents ir Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, tērpu māksliniece Līga Krāsone, montāža Andris Gauja, Tambet Tasuja, komponisti Andris Gauja, Gatis Ziema. Filma tapusi studijā Riverbed.

Filma "Nekas mūs neapturēs"
Filma "Nekas mūs neapturēs" Foto: publicitātes

Filmas „Nekas mūs neapturēs“ pirmizrāde notiks 9. oktobrī kinoteātrī „Kino Citadele“. Jau 10. oktobrī tās īpašais seanss notiks kinoteātrī „Apollo“, un jau nedēļas nogalē filmēšanas grupa apmeklēs reģionālās pirmizrādes, ko ievadīs arī muzikāli priekšnesumi un noslēgs sarunas par nupat uz lielā ekrāna redzēto. 11.oktobrī plkst. 19:00 filmu „Nekas mūs neapturēs“ demonstrēs Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars“ Lielajā zālē. Talsos pirmizrāde notiks 12.oktobrī plkst. 14:00 kinoteātrī „Auseklis“, Ventspilī - pulksten 17:00, un pasākums norisināsies koncertzāles „Latvija“ Lielajā zālē. 13.oktobrī plkst. 13:00 filmu demonstrēs Rēzeknē - Latgales vēstniecības “Gors” Lielajā zālē, un pulksten 18:00 filmu „Nekas mūs neapturēs“ izrādīs Cēsīs Vidzemes koncertzāles Lielajā zālē. 15.oktobrī īpašs seanss norisināsies kinoteātrī „Splendid Palace“, un pēc filmas sarunu vadīs kinoteātra kuratore Daira Āboliņa.

Biļetes uz filmas pirmizrādi pilsētā un sīkāka informācija pieejama filmas oficiālajā lapā www.nekasmusneaptures.lv. Biļetes iespējams iegādāties arī kinoteātros un pasākuma norises vietās, kā arī „Biļešu paradīzē” – gan internetā, gan kasēs.

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu