"Uzvārds "Burka" kļuvis par tautas žargonu" - šovu zvaigzne Magone vēršas pie sabiedrības ar nopietnu lūgumu (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kā varam vērot STV Pirmā! šovā “Slavenības. Bez filtra”, populārajai dzejniecei Magonei pēc vārda kabatā nav jāmeklē – viņai allaž atrodas kāds trāpīgs sakāmais, raksturojot samilzušo konfliktu ar māti vai lasot, ko ļaudis internetā mēļo par viņas dzīvi. Nu Magone ar kādu nozīmīgu lūgumu vēršas pie visas sabiedrības. Proti – sieviete aicina viņu turpmāk vairs nedēvēt par Burku, bet gan laulātā vīra uzvārdā – par Šutovieni.

“Burkas kā tādas nav. Tagad ir Šutoviene,” saka Magone. “Cilvēki mani ir pazemojuši ne vienu vien reizi. Tas ir viens. Otrkārt, tas nav mans uzvārds šobrīd, jo es esmu laulībā. Treškārt – Burka nav mans īstais uzvārds. Tas vispār man ir uzspiests, kuru es visu mūžu nezināju un atklāju tikai nejauši,” savu lūgumu pamato un ģimenes peripetijas iezīmē Magone.

Tāpat viņa bilst, ka arī juridiski ir Šutoviene, tāpēc lūdz sevi turpmāk dēvēt tikai šādā uzvārdā. “Tas (Burkas uzvārds) jau, man liekas, ir aizgājis tādā kā tautas žargonā, kā lamuvārdā, iesaukā, palamā. Un es to negribu. Tomēr man bērni aug, laiks mainās un arī es pati mainos,” klāsta Magone.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu