Seriāla "Tur" aizkadrā leģendārais aktieris Ģirts Jakovļevs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Jakovļevs
Ģirts Jakovļevs Foto: @lmt

LMT mājas viedtelevīzija turpina iepazīstināt skatītājus ar LMT oriģinālseriāla "Tur" tapšanas video stāstu sēriju. Šajā aizkadru video stāstā iepazīsimies ar Ģirtu Jakovļevu – leģendārais aktieris seriālā iejuties galvenās varones Gundegas vectēva lomā.

Ģirta Jakovļeva atveidotais vectēva tēls, pēc režisora Ulda Cipsta domām, ir personāžs ar īstu vecā laika kalumu, kuram piemīt gods, griba un mērķtiecīgums. Un tieši aktiera talants ļauj realizēt šīs īpašības uz ekrāna. Viņa spēli filmēšanas laukumā baudīja arī montāžas režisore Juliana Sebitova, kura īpaši iecienījusi Jakovļeva balsi.

Ģirts Jakovļevs, taujāts, cik viegli pašam ir sadzīvot ar tehnoloģijām, neslēpj – viņš ar savu cienījamā vecuma mobilo telefonu prot piezvanīt, kā arī izlasīt un aizsūtīt īsziņas. Citu darbību veikšana ir “ārprātīgs notikums” – gluži kā viņa atveidotajam tēlam.

Seriāla noskaņa ir ļoti atkarīga no aktieru saspēles un prasmēm, bet vizuālo pievilcību koptēlam piešķir kostīmu mākslinieku prasme. Par "Tur" aktieru tērpiem un vizuālajām detaļām seriālā rūpējās mākslinieces Evija Berga, Ance Beinarovica un Ilze Grickus. Skatītājiem ir iespēja iepazīt kostīmu mākslinieču plašos pienākumus, to vidū arī rūpes par to, lai aktieriem filmēšanas laukumā būtu silti.

Foto: Režisora Ulda Cipsta filmas "Tur" pirmizrāde "Apollo" kinoteātrī.

Un arī šajā stāstā turpinās "Tur" eksperiments, kurā sociālajos tīklos tiek meklēts Ģirta Jakovļeva dubultnieks – principiāls, vīrišķīgs, dzīves gudrs, ass un nepacietīgs. Meklējumi ir vainagojušies panākumiem, un viens drosminieks ir gatavs stāties pretim latviešu leģendārajam aktierim.

Skaties video:

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu