Indijā taps "koku" skola ar velotrasi uz jumta (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/nurukarim

Kāds indiešu arhitektu birojs "Nudes" ir radījis savdabīgu skolas plānu, kāds pavisam noteikti nav redzēts nekur citur pasaulē - cilindriskās formas ēkas būs klātas ar "dzīvo" fasādi jeb kokiem, bet uz jumta jaunieši prasmes varēs izrādīt bezgalības zīmes veidola velotrasē. 

Neparastā skola būs paredzēta bērniem un jauniešiem no pirmās līdz 12. klasei. No parastajām vidusskolām šī skola atšķirsies ar fasādi, kuru viscaur klās mežs, kas vienlaikus kalpos gan kā dabīgie aizkari, gan arī kā vien no mācību objektiem. Skolas dizains mudinās jauniešus iedziļināties dabas procesos, izprast dabas un augu nozīmi, kā arī aicinās pašus iesaistīties augu kopšanā.  

Abas skolas ēkas būs cilindriskas augstceltnes, kas atradīsies cieši viena otrai blakus. Kopumā ēkās būs 11 600 kvadrātmetru liela platība. Te atradīsies mācību telpas, tenisa korti, peldbaseins, pat dārzs, radošās darbnīcas, skolēnu darbu izstāžu zāles, tirdziņi un atpūtas telpas. Tomēr visdrosmīgākais elements skolas dizainā ir jumta velotrase bezgalības zīmes formā.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nudes (@nurukarim) on

Lai skolas gaiteņos neveidotos intensīva cilvēku plūsma, visi gaiteņi ir izkārtoti spirālveida formā. Tāpat cilindriskā forma arī nodrošinās efektīvāku ventilāciju nekā taisnstūrainās ēkās. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu