"Riga IFF" galveno balvu saņem lietuviešu vēsturiskā drāma "Nova Lituania"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Nova Lituania"
"Nova Lituania" Foto: Riga IFF

Ar šī gada konkursu uzvarētāju apbalvošanas ceremoniju noslēdzies sestais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas pulcēja līdz šim lielāko apmeklētāju skaitu. Festivāla pilnmetrāžas filmu konkursa galveno balvu par vizuāli izsmalcināto vēsturisko drāmu "Nova Lituania" saņēma lietuviešu režisors Karolis Kaupinis. Savukārt "Peoples Choice" balvu saņēma filma "Skandināvijas klusums".

Filma "Nova Lituania" vēta par kādu unikālu un šķietami ekstravagantu faktu Lietuvas vēsturē.

“Šajā tonāli pārliecinošajā vēsturiskajā drāmā 1930. gadu tumšās dienas Lietuvā apgaismo vārs utopiskas iespējas plaiksnījums. Šī ir humānistiska un smalki veidota spēlfilmas debija, kas pārsteidz gan ar savu briedumu, gan ar aktuālo un trāpīgo politisko vēstījumu,” savu lēmumu pamato starptautiskā žūrija. Filmas vērtēja Kannu kinofestivāla Quinzaine des Réalisateurs programmas veidotājs Paolo Bertolins; kurators un rakstnieks, Britu Filmu institūta kultūras programmas vadītājs Ridians Deiviss; režisore Ruģile Barzdžukaite – viena no trim māksliniecēm, kuras pārstāvēja "Zelta lauvu" ieguvušo Lietuvas performanci Venēcijas mākslas biennālē; kino izplatītāja no Igaunijas Kristi Porila; producents, režisors un scenāriju autors Gints Grūbe.

Filmas reklāmas rullītis.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisinājās no 17. līdz 27. oktobrim kinoteātros Splendid Palace, K.Suns, Kino bize, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Kaņepes Kultūras centrā. Festivāla ietvaros 11 programmās tika izrādītas 148 filmas, ko papildināja lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu