Ainārs Olūtnieks: "Plānoju palikt pie savām saknēm un darīt to, ko cilvēki gaida no manis" (1)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: No personīgā arhīva

Rēzeknieša Aināra Olūtnieka sociālā tīkla "Instagram" konts "@dailypurrr" liecina, ka viņa pirmais kaķu zīmējums ieraudzīja dienas gaismu 2017. gada 26. jūlijā. Tagad, 2019. gadam ejot uz beigu pusi, viņa murrātājus atpazīst visā pasaulē, un drīz Ainārs jau būs piesaistījis pusi miljona sekotāju. Intervijā TVNET viņš pastāstīja, kādi ir viņa nākotnes plāni.

Vari pāris teikumos kodolīgi aprakstīt, kā sākās tava kaķu zīmēšana un kurā brīdī šis projekts “uzsprāga”? 

Kaķu zīmēšana sākās ar šīs idejas fiksāciju manā "piezīmju blociņā" - telefonā. Ideja vienkārši tur atradās, bet kādā dienā sapratu, ka ir jāsāk rīkoties. Tā arī tapa pirmais zīmējums.

Līdz momentam, kad manu kontu pamanīja, kaķus zīmēju jau trīs mēnešus, un pa šo laiku man bija piesekojuši apmēram 500 cilvēku. Konta ikdienas dzīvi mainīja "9GAG", nopublicējot manus zīmējumus savā "Instagram" kontā. Tad triju dienu laikā man piesekoja pirmie 10 000 cilvēku.

Cik pasaulē slavenos medijos jau esi nonācis ar @dailypurrr? "9GAG", “Esquire”, “Unilad”...

Speciāli skaitījis neesmu, bet tiešām biju publicēts gan "Esquire", gan "Insider", gan "Buzzfeed" un citos lielos interneta resursos.

Tava kaķu “Instagram” profila sekotāju skaits tuvojas jau pusmiljonam – apsveicu! Pati arī katru dienu skatos, ko būsi ielicis, un uzspiežu sirsniņu. No kurām valstīm ir visvairāk fanu?

Šo faktu sāku apzināties tikai momentā, kad sekotāju skaits pārsniedza 400 000. Līdz šim pat kaut kā nebiju aizdomājies, ka nākamā robeža ir pusmiljons. Vislielākais sekotāju skaits ir no Amerikas, Brazīlijas un Taivānas.

Kā svinēsi, kad, cerams, jau pavisam drīz sasniegsi pusi miljona sekotāju?

Par svinēšanu vēl neesmu domājis. Gribas jau vienmēr nopietni nosvinēt, bet viss beidzas ar parastu picas ieēšanu. Cerams, šoreiz sanāks kas interesantāks!

Kurš ir tavs līdz šim “vislaikotākais”/”sirsniņotākais” @dailypurrr foto “Instagram”? 

Vispopulārākais zīmējums ir šis:

Lai gan, zīmējot to, biju domājis, ka cilvēkiem galīgi nepatiks. Rezultāts radikāli atšķīrās no tā, ko biju domājis. Vairāk par 100 000 "like" un vairāk par 1000 000 publikācijas skatījumu.

Redzu, ka @dailypurrr faniem ir arī tavu zīmējumu tetovējumi! Esi skaitījis, aptuveni cik jau tādu ir?

Jā, pēdējā laikā tetovējumi parādās aizvien biežāk, bet, cik to ir, grūti pateikt, jo ne visi sūta bildes un ne pie visām bildēm es tieku, jo cilvēki man sūta ļoti daudz ziņu un visām nevaru izsekot līdzi.

Vai tev pašam ir tetovējums ar kādu no paša zīmētajiem kaķiem?

Pašam nav tetovējuma, bet es noteikti plānoju tetovēt @dailypurrr logotipu, bet joprojām nevaru izlemt par vietu.

Foto: instagram.com/dailypurrr/

Tev ir arī internetveikals - ko pērk visvairāk?

Internetveikals vairāk ir "for fun" [tulkojumā no angļu valodas - prieka pēc].

Ko varam no tevis sagaidīt nākotnē?

Man ļoti nepatīk, ka mākslinieki, muzikanti radikāli maina savu stilu, skanējumu. Tāpēc es plānoju palikt pie savām saknēm un darīt to, ko cilvēki gaida no manis, un to, kas viņiem sagādā prieku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu