11 konteineri un māja gatava: dizainers rada neparastu sapņu māju (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Will Breaux

Mums katram ir sava izpratne par ideālo mājokli. Daži izvēlas mazus un mājīgus namiņus, bet citi sapņo par kaut ko neordināru. Amerikāņu dizaineris Vils Breu pats sev radīja, iespējams, neparastāko savrupmāju pilsētā. Tā ir veidota no 11 kravas konteineriem, taču, kaut arī no ārpuses ēka izskatās nudien jancīgi, taču tās iekšpusē dizaineris ir radījis fenomenālu veču alu. 

Savdabīgais mājoklis atrodas Hjūstonā, ASV un tās autors ir interjera dizaineris Vils Breu, kas savas mājas būvniecību iemūžinājis blogā. 

Konteineru māja ir veidota pēc līdzīga principa, kā bērni mēdz būvēt mājiņas no koka klucīšiem - trijos stāvos konteneri gulstas viens uz otra, bet augšējā stāvā ir ierīkota izeja uz jumta terasi. Blogā dizaineris atklāj, ka viņš šādu mājokli ir plānojis uzbūvēt jau kopš 2000. gadu sākuma, taču tolaik bija diezgan sarežģīti atrast arhitektu un būvniekus, kas būtu gatavi uzcelt šādu māju. Nevarot atrast strādniekus, dizaineris māju uzcēla pats ar savām rokām. 

Foto: Will Breaux

Iemesls, kādēļ Vils izvēlējās kravas konteinerus ir pavisam vienkāršs. "Kravas konteineri ir veidoti no stipra materiāla, tie ir ugunsizturīgi un spēj pretoties vētrām," tā blogā raksta mājas autors. 

Foto: Will Breaux

Māju Vils projektēja īpašā 3D projektēšanas programmā, kā arī pašmācības ceļā apguva visas nepieciešamās zināšanas par konteineru mājām. 

Foto: Will Breaux

Ēkas būvniecību Vils sāka 2011. gadā, taču tikai nesen pabeidza pēdējos iekšdarbus un interjera dizaina izveidi. Patlaban mājas kopējā platība ir 230 kvadrātmetri. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu