Sāk vērtēt Okupācijas muzeja direktora amata 12 pretendentus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Okupācijas muzeja direktora amatam konkursā pieteikušies 13 cilvēki, no kuriem viens no kandidātu saraksta svītrots neatbilstoša pieteikuma dēļ, pastāstīja muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs.

Sākotnēji konkursam bija jānoslēdzas 21.augustā, bet nelielā pieteikumu skaita dēļ pieteikšanās tika pagarināta līdz 1.novembrim. Nollendorfs pastāstīja, ka līdz 21.augustam konkursā bija pieteikušies tikai divi pretendenti.

"Mūsuprāt, ar diviem pretendentiem nepietika, lai veiksmīgi īstenotu kandidātu atlasi," sacīja Nollendorfs.

Savukārt līdz 1.novembrim tika saņemti kopumā 13 pieteikumi, bet viens no kandidātu saraksta svītros, jo nebija iesniedzis nepieciešamo informāciju, tādēļ viņa pieteikumu nevarēja uzskatīt par pilnīgu, pastāstīja Nollendorfs.

Darbs pie kandidātu atlases sāksies šodien, kad izskatīs kandidātu iesniegto redzējumu, vērtējumu par muzeju, kā arī motivāciju pretendēt uz šo amatu. Tāpat kandidātiem bija jāiesniedz pārskats par savu līdzšinējo darbu.

"Mēs meklējam vadītāju, kurš nākamajā vasarā aizvedīs muzeju uz mūsu paplašināto un rekonstruēto ēku un vadīs muzeju nākotnē. Katrā ziņā tam ir jābūt cilvēkam ar spēcīgām vadītāja spējām," norādīja Nollendorfs.

Viņš arī pastāstīja, ka ar kandidātiem, kas būs izturējuši pirmo atlasi, notiks intervijas. Šiem kandidātiem būs jāstājas arī muzeja vadības un darbinieku priekšā un jāsaņem viņu novērtējums.

"Tas nebūs tikai šaurs vērtējums. Tas būs vērtējums no visas muzeja saimes. Pie noslēdzošās izlases būtu ļoti grūti pieņemt darbā vadītāju, ja šis vadītājs nav atradis atbalstu muzeja darbinieku vidū. Tas ir būtiski, lai nākamais direktors varētu saliedēt muzeja saimi svarīgajam darbam, kas mums stāv priekšā," norādīja Nollendorfs.

Viņš norādīja, ka vispirms kandidātus izvērtēs konkursa komisija, kas dos savu atzinumu biedrības valdei. Tad biedrības valde sniegs savu atzinumu biedru sapulcē, kad arī plānots apstiprināt jauno muzeja direktoru. Biedru sapulce plānota 14.decembrī, pastāstīja Nollendorfs.

LETA jau ziņoja, ka 20.augustā amatu pameta Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels un amatā viņš bija piecus gadus - kopš 2014.gada 1.jūlija.

Nāgels no muzeja direktora amata atkāpās jūlija beigās. Atlūgumā viņš norādīja, ka muzeja biedrības valde ir iejaukusies muzeja operatīvajā darbā, un stingri ierobežojusi viņa tiesības līdzekļu izmantošanā. Viņaprāt, iejaukšanās novedīs, vai jau ir novedusi pie līdzekļu neracionālas izmantošanas.

Komentējot situāciju, Nollendorfs norādīja, ka Nāgelam ir savi uzskati un valde tos ir "respektējusi, cik varējusi". Viņaprāt, bija sastapušies divi atšķirīgi skatījumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu