Ziemeļamerikas kinoteātrus iekaro jauna filma par Pērlhārboras notikumiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kauja par Midveju"
"Kauja par Midveju" Foto: kadrs no filmas

Ziemeļamerikas kinoteātrus iekarojusi jauna filma par Pērlhārboras notikumiem "Kauja par Midveju" ("Midway"), ziņo "collider.com".

Vācu izcelsmes Holivudas režisora Rolanda Emeriha (“Neatkarības diena”, “Godzilla”, “Diena pēc rītdienas”), kas vēsta par 1942. gada notikumiem pēc asiņainās Pērlhārboras militārās bāzes bombardēšanas, nedēļas nogalē iekasēja 17,5 miljonus dolāru. Filmas kopējais budžets ir veseli 100 miljoni. 

“Kauja par Midveju” vēsta par ASV flotes un Japānas Impērijas Jūras spēku kauju – vienu no vērienīgākajām un stratēģiski svarīgākajām kaujām Klusā okeāna reģionā Otrā pasaules kara laikā. Tas ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par karavīru drosmi, sīkstumu un paļaušanos uz saviem instinktiem cīņā par panākumiem.

Galvenajās lomās: Vudijs Harelsons, Mendija Mūra, Deniss Kveids, Patriks Vilsons, Lūks Evanss.

Filmas reklāmas rullītis.

2. vietā ar 14 miljoniem jauna filma ar Jūenu Makgregoru (Ewan McGregor) galvenajā lomā "Doctor Sleep" (Doktors Miegs). Filma ir Stīvena Kinga klasiskās šausmu filmas "Mirdzums" (The Shining, 1980) turpinājums. 

Filmas reklāmas rullītis.

3. vietā komēdija par ugunsdzēsējiem "Playing With Fire".

Filmas reklāmas rullītis.

4. vēl viens jaunums - romantiska komēdijas "Last Christmas", kurā galveno lomu atveido "Troņu spēles" zvaigzne - aktrise Emīlija Klārka (Emilia Clarke).

Filmas reklāmas rullītis.

Top5 noslēdz pagājušās nedēļas līderis - filma "Terminators: tumšais liktenis" (Terminator: Dark Fate).

Filmas darbība risinās tuvākajā nākotnē, turpinot 1991. gada filmā "Terminators 2: Pastarā diena" aizsāktos notikumus. Terminatoru mednieces Sāras Konoras uzdevums ir iznīcināt no nākotnes sūtītos robotus-slepkavas. Sāras lomā Linda Hamiltone, filmā redzams arī pats Terminators - aktieris Arnolds Švarcenegers. 

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu