Valdis Zatlers dalās sirsnīgās atmiņās par pēdējo tikšanos ar Džemmu Skulmi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com/dzemma.skulme

9. novembra rītā 94 gadu vecumā mūžībā devās māksliniece Džemma Skulme. Dažas dienas pirms skumjā notikuma Skulmi paspēja apciemot bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš sarunā ar "Privāto Dzīvi" pastāstījis par abu īpašo tikšanos. 

Zatlers, kurš ar Skulmi ir seni un labi paziņas, par tikšanos izsakās šādi: "Mūsu pēdējā tikšanās bija sirsnīga. Viņa bija priecīga, ļoti optimistiski noskaņota. Parunājām par dzīvi, un man par šo tikšanos būs vislabākās atmiņas."

Viņš turpina: "Mans mērķis bija mākslinieci uzmundrināt, un tas tajā brīdī viņai bija ļoti svarīgi, lai gan tikai uz īsu brīdi...

Mēs nekad nezinām, cik ilgi vēl dzīvosim, tāpēc cilvēkiem vajag satikties, domāt vienam par otru.

Man ir skumji, ka aizgājis jauks cilvēks, bet viegli ap sirdi, ka mums vēl bija iespēja satikties."

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās mākslinieces Džemmas Skulmes un piemiņas dievkalpojums notiks 16. novembrī, plkst. 15 Rīgas Doma baznīcā.

Skulme dzimusi 1925. gada 20. septembrī gleznotāja Oto Skulmes un tēlnieces Martas Skulmes ģimenē. 1949. gadā viņa absolvējusi Latvijas valsts Mākslas akadēmijas, kas tagad nes Latvijas Mākslas akadēmijas vārdu, Monumentālās glezniecības nodaļu. Tāpat 1949. gadā Skulme sākusi piedalīties izstādēs, strādājusi monumentālās glezniecības, plakātu mākslas, grāmatu mākslas jomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu