Ar līksmu ballīti noslēdzies kino festivāls "Lielais Kristaps" (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Otrdien, 12. novembrī, notika Latvijas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija, pēc kuras aktieri un ar kino saistīti ļaudis svinēja uzvaras un neslēpa prieku arī par kolēģu sasniegumiem. 

Jau vēstīts, ka par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu šogad tika atzīta režisora Jura Kursieša "Oļegs", par darbu kurā kā labākais apbalvots arī operators Bogumils Godfrejovs.

Īpašā žūrijas atzinība par oriģinālas vēsturiskās atmosfēras radīšanu uz ekrāna tika piešķirta filmai "1906", kuras režisors ir Gatis Šmits.

Savukārt kā labākais spēlfilmas režisors tika apbalvots Jānis Ābele par filmu "Jelgava ’94".

"Lielo Kristapu" kā labākā aktrise ieguva Kristīne Nevarauska par tēlojumu filmā "Nekas mūs neapturēs", labākā aktiera balvu ieguva Jēkabs Reinis par darbu seriālā "Sarkanais mežs", bet kā labākais aktieris otrā plāna lomā apbalvots Dāvids Ogrodņiks par darbu filmā "Oļegs".

Balvu kā labākā aktrise otrā plāna lomā ieguva Ieva Puķe par filmu "Jelgava ’94", turklāt šīs filmas galvenās lomas atveidotājs Bruno Bitenieks saņēma īpašo žūrijas atzinību par daudzsološu tēlojumu filmā kopā ar lielisku profesionālo aktieru ansambli.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu