LTV rādīs jauno latviešu zinātniskās fantastikas seriālu "Tur" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilva Centere un Regnārs Vaivars
Ilva Centere un Regnārs Vaivars Foto: kadrs no filmas

Septembra vidū Latvijā veidoto seriālu pulkam pievienojās LMT oriģinālseriāls, attiecību drāma “Tur”. Līdz šim seriālu varēja vērot tikai LMT mājas viedtelevīzijas skatītāji, bet jau no 14. novembra to LTV1 ēterā.

Šogad tapušais seriāls ir smeldzīgs stāsts par to, kā ģeniālas programmētājas Gundegas pasaule sabrūk viņas acu priekšā: viņa zaudē mīļoto, priekšniece draud ar atlaišanu, tuvinieki uzskata par jukušu. Izmisumā viņa paveic neiespējamo – rada mākslīgo intelektu ar apziņu, kurš pārņem viņas bojāgājušā drauga personību un turpina attiecības ar Gundegu. Līdzās abu galveno varoņu mīlas stāstam seriālā risinās arī spraigi notikumi IT uzņēmumā. Galvenās varones Gundegas lomu atveido jaunā aktrise Ilva Centere, viņas mīļoto Raimondu – Regnārs Vaivars, bet kolēģi Ēriku – Artūrs Skrastiņš. Citās lomās iejutušies aktieri Ģirts Jakovļevs, Kristīne Krūze, Ināra Slucka un citi, bet epizodiskas lomas izspēlē Žoržs Siksna, Olga Rajecka, Jānis Skutelis, Sandra Glāzupa un citi.

Gundega (aktrise Ilva Centere)
Gundega (aktrise Ilva Centere) Foto: @lmt

Seriāla režisors ir Uldis Cipsts (“Savējie”, “16 plus” u.c.), bet scenārija autori – Rasa Bugavičute-Pēce un Artūrs Dīcis, kurus konsultējis Aleksejs Karaulovs, kurš ir pieredzējis fantāzijas žanra seriālu autors Krievijā.

“Stāsts ir par to, ka mēs tiecamies pēc perfekcijas gan karjerā, gan attiecībās, taču īsta cilvēcība nevar būt nevainojama. Mums ir bail no kļūdām un sāpēm, tāpēc daudzas lietas vispār paliek virtuālas – tikai mūsu domās, un vieglāk nemaz nesākt kaut ko darīt. Taču, ja spējam pieņemt gan sevi, gan citus ar visām vājībām, ja atzīstam, ka drīkstam kļūdīties, tas ļauj mums pāriet no domām pie darbiem,”

iepriekš paudis seriāla režisors.

LMT seriāla "Tur" filmēšanas aizkulises
LMT seriāla "Tur" filmēšanas aizkulises Foto: publicitātes

LTV1 skatītāji seriālu varēs vērot no 14. novembra līdz 12. decembrim ceturtdienās plkst. 21.15 pa divām sērijām pēc kārtas. 14 dienas pēc televīzijas ētera epizodes būs vērojamas arī REPLAY.lv. Tāpat seriāls skatāms LMT mājas viedtelevīzijā.

Pirmajās epizodēs Gundega, kura ir izstrādājusi īpašu iepazīšanās programmu, sastrīdās ar Raimondu. Viņas brālis ir iekūlies nepatikšanās, bet neviens nenojauš par gaidāmo traģēdiju. Mēģinot izolēties no realitātes, Gundega neprātīgi nododas programmēšanai un paveic neiespējamo un viņai jāatrod jaudīgs dators, kamēr mazais brālis atkal nokļuvis ķezā.

LMT seriāla "Tur" reklāmas rullītis.

Foto: LMT seriāla "Tur" filmēšanas aizkulises.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu