Jorens Šteinhauers svētku nedeļā izdod dziesmu par savu adoptēto suni - latvieti

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/joransteinhauer/

Mūziķis Jorens Šteinhauers (Jöran Steinhauer) publicē jaunu dziesmu, kas veltīta viņa adoptētajam sunim Tabo. Dziesma “Mans suns ir letiņš” veltīta arī visiem pārējiem dzīvniekiem, kas palikuši bez mājām un mitinās Latvijas patversmēs, kuras neatlaidīgi cīnās, lai šiem dzīvniekiem tiktu atrastas jaunas mājas.

Bieži uzdotais jautājums, kādā valodā vācu mūziķis sarunājas ar savu draugu, lika Jöran aizdomāties par suņa identitāti. Dziesmai topot, mūziķis saskatīja savā sunītī dažādas īpašības, kas apliecina, ka Tabo patiešām ir “īstens letiņš”. 

Tabo dzīvesstāsts, diemžēl, nav unikāls. Latvijas patversmes par mājām ik dienas sauc vairāki tūkstoši dzīvnieku. Katrs tur nonācis savādāk, taču, diemžēl, bieži vien šī stāsta pamatā ir cilvēku cietsirdība. Arī Tabo piedzīvojis skarbu apiešanos.

Sunītis nāk no laukiem, kur tika turēts piesiets vairākus gadus īsā ķēdē. Viņš nezināja, ka ēdienreizes var būt arī regulāras. Pēc sešu gadu mocībām viņš tika aizvests uz dzīvnieku patversmi “Ķepu Ķepā”, kur pirmo reizi savā dzīvē tika mīļots, labi barots, vests pastaigās. Tabo ir viens no tiem, kam paveicās, jo viņš nokļuva savās īstajās mājās, pie Jöran, vien dažu nedēļu laikā.

Viens no dziesmas mērķiem ir aicināt cilvēkus aizdomāties par šiem vientuļajiem suņiem un kaķiem, kas mīt patversmēs, un, iespējams, dot mājas kādam no tiem. Dziesmas video klipā izmantoti Jöran privātā arhīva materiāli - tajā atspoguļota abu draugu ikdienas dzīve un piedzīvojumi. Video filmēti nu jau vairāk kā gada garumā. Tajos var redzēt izmaiņas ne tikai Tabo izskatā, bet arī raksturā. No bailīga un kautrīga suņa viņš kļuvis par daudz drosmīgāku un pašpārliecinātāku indivīdu.

Tuvojoties svētku sezonai, pierasts apdāvināt mūsu mīļos un tuvos. Tieši tāpēc Jöran Steinhauer aicina visus dalīties sirds siltumā un palīdzēt patversmēm Latvijā, kurām ziemas periods ir īpaši sarežģīts. Patversmes var atbalstīt finansiāli, bet var arī palīdzēt ar suņu vešanu pastaigās, vai, piemēram, ziedojot segas un kartona kastes, lai dzīvniekiem būtu sausas un siltas vietas, kur gulēt, kā arī ziedojot barību un citas nepieciešamās lietas dzīvnieku aprūpei. Un, protams, vislielākā palīdzība ir dodot otro iespēju dzīvniekiem, kas nonākuši patversmē, un adoptējot tos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu