Zlidnis, Brante un Simsons par jaunāko gadžetu lietošanas paradumiem (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Huawei Watch GT 2"
"Huawei Watch GT 2" Foto: Publicitātes foto

Viedpulksteņi nav tikai estētiski skaisti un interaktīvi aksesuāri – ar katru paaudzi tie paliek arvien precīzāki, spējīgāki un funkcionālāki. Viedie pulksteņi ne tikai ir noderīgi saziņā un izklaidē, bet var arī palīdzēt uzlabot mūsu veselību un labsajūtu.

Steidzīgajā mūsdienu skrējienā šāds pulkstenis seko tavām ikdienas aktivitātēm – tas, piemēram, mēra stresa līmeni un iesaka veikt elpošanas vingrinājumus, aizrāda, kad esi pārāk ilgi nekustīgi sēdējis, seko līdzi tavam miega ciklam, mēra pulsu, skaita soļus un dažādās sportiskajās aktivitātēs sadedzinātās kalorijas.

Juriste, sportiste un veselīga dzīvesveida piekritēja Ieva Brante viedpulksteni ikdienā lieto jau četrus gadus: “Izmantoju pulsa mērītāju, kaloriju un soļu skaitītāju, jo tas palīdz sevi kontrolēt treniņā, kā arī neslinkot. Kad ir atpūtas dienas, cenšos sasniegt vismaz minimālo soļu daudzumu, kas man ir 8000.

Pulkstenis palīdz gan plānot, gan saprast, kur ir manas robežas un kur es jūtos komfortabli.

Man tas ir sapārots ar telefonu un es varu sekot līdzi savām ikdienas gaitām, varu redzēt, kad man bija labāki rezultāti, kad sliktāki, kuros laikos labāk ieplānot treniņus. Protams, treniņš ir slodze, ir sevi jāizaicina, taču tam jābūt arī patīkamam. Tā ir mana ikdiena.”

Foto: "Huawei" publicitātes foto - "Huawei Watch GT 2"

Ielu vingotājs un mūziķis Kaspars Zlidnis, kuram viedpulkstenis ir labs palīgs jau vairākus gadus, atklāja, ka viņš to izmanto savu treniņu programmēšanai un fiksēšanai: “Pulkstenī ir iespēja fiksēt dažādus treniņa rezultātu mērījumus vairākos sporta veidos, kurus praktizēju ikdienā. Ļoti praktiska funkcija ir intervālu treniņu programmēšana, iestatot distanci, laiku vai atvērto režīmu un trenēties, balstoties jau uz maniem iestatījumiem vai noteiktiem mērķiem.”

Arī sportists, TV personība un pasākumu vadītājs Armands Simsons pastāstīja, ka izmanto viedpulksteni treniņiem un, lai klausītos mūziku, taču novērtē arī to, ka tā ciparnīcu, atšķirībā no parasta pulksteņa, var pieskaņot katrai dzīves situācijai: "Kad ir sportiskais pasākums, uzliec pulkstenim sportisko "seju", kad kāds smalkāks pasākums, nomainu uz klasisko. Tas ir tik gaumīgi neuzkrītoši, ka var pieskaņot arī pie visu stilu apģērbiem. [..]

Man ir pilnas atvilknes ar pulksteņiem, bet tos visus pagaidām esmu aizstājis ar vienu."

Foto: "Huawei" publicitātes foto - "Huawei Watch GT 2"

Arī veselības nozarē strādājošie novērtē viedpulksteņu daudzās sniegtās priekšrocības. Dr. Aija Dreiska-Volkova, ğimenes ārste Ikšķilē stāsta: "Viedpulkstenim šobrīd ir liela nozīme cilvēku dzīvē ne tikai izklaidei, bet arī, lai uzlabotu savu veselības stāvokli. Manuprāt, pulkstenis ļoti, ļoti motivē cilvēkus kustēties, sasniegt ieteicamo noieto soļu skaitu dienā - veselības labā tie būtu vismaz 10000 soļi dienā. Bet, diemžēl, lielai daļai cilvēku ir ilgstošs sēdošs darbs, kas bez papildus stimula nemotivē papildus kustēties. Atgādinājums reizi stundā, ka nepieciešāms noiet 250 soļus aktīvai dienai, liek cilvēkam piecelties, iztaisnoties un iziet nelielu līkumu.

Jebkuras aktīvas kustības veicina veselības uzlabošanos, un arī aktīvi daudz staigājot var tikt normalizēts svars.

Ar pulksteņa pulsa mērījumiem iespējams sekot arī līdzi sava sirdsdarbības ātruma izmaiņām visas diennakts garumā, fiziskas slodzes laikā sirdsdarbības ātrumam pieaugot, bet miegā samazinoties. Interesanti ir arī noskaidrot, cik ilgi ir naktī gulēts, cik no gulētā laika ir bijis dziļais miegs, cik reizes esi modies. Miega ilgumam un dziļumam ir liela nozīme, lai nākamajā dienā cilvēks varētu labi justies un efektīvi strādāt. 

Viedpulksteni noteiktu ieteiktu arī valkāt bērniem, jo tādējādi vecāki var sekot savu bērnu ikdienas aktivitātei - vai visu dienu bērni ir nosēdējušie pie telefona, datora vai planšetes vai aktīvi kustējušies, kas bērna attīstībai ir tik svarīgi. Arī lai vecāki varētu sazvanīt bērnus, viedpulksteni savienojot ar telefonu, jo bieži bērni mēdz izslēgt skaņu telefonam pirms stundām, bet aizmirst ieslēgt pēc stundām un nedzird vecāku zvanus.

Bet ja pulkstenis zvana laikā vibrē uz rokas, vecāks var jebkurā laikā sazināties ar bērnu. Tas vissvarīgāk būtu sākumskolas bērniem. Arī manā dzīvē ir ļoti liela nozīme viedpulkstenim un tieši veselības ziņā, ne izklaidei. Tas ilgstošas sēdēšanas laikā liek piecelties, izkustēties, sasniegt 10000 soļu skaitu dienā, kas, teikšu godīgi, nav nemaz tik viegli."

Foto: "Huawei" publicitātes foto - "Huawei Watch GT 2"

Fizioterapeite Sanda Ķimse: "Viedpulksteni lietoju jau vairāk kā gadu gan darba vidē, gan brīvajā laikā. Tas lieilski noder, lai nepalaistu garām kādu zvanu un aplūkot atnākušās ziņas - vieglāk izvērtēt zvana vai ziņas prioritāti un līdz ar to pie telefona tiek pavadīts mazāk laika. To atstāju uz rokas pat naktī, jo tas ļauj sekot līdzi miega ilgumam un fāzēm, tādējādi ļaujot izvērtēt meiga kvalitāti. Viedpulkstenis ļauj sekot līdzi ikdienas aktivitātēm un veiktajam soļu daudzumam, kā arī tas atgādina, kad laiks izkustēties, kas ir svarīga funkcija sēdošā darba darītajiem. Katram dienā būtu nepeiciešams sasniegt vismaz 10000 soļu un šī ierīce palīdz mums tam sekot līdzi!"

Šoruden "Huawei" laida klajā savus jaunos viedpulksteņus "Huawei Watch GT 2", kas ir gan labi ikdienas asistenti saziņai, gan palīgi treniņos - tie pilda visas iepriekš minētās slavenību un veselības nozarē strādājošo izceltās viņiem noderīgās funkcijas. 

Ir pieejami kopumā četri šī viedpulksteņa modeļi - divi sieviešu un divi vīriešu, un ar sportisku vai klasisku dizainu. "Huawei Watch GT 2" iespējams izmantot arī baseinā vai ejot dušā, jo tas ir ūdensizturīgs.

Foto: "Huawei" publicitātes foto - "Huawei Watch GT 2"

Kāpēc kļūt aktīvākam kopā ar "Huawei Watch GT 2"?

Precīza pozicionēšanas sistēma: ""Huawei Watch GT 2" atbalsta GPS un GLONASS satelīta pozicionēšanas sistēmas un nodrošina precīzus un ātrākus pozicionēšanas pakalpojumus. Pēc pārgājiena vai maratona jūs precīzi zināsiet, kur esat, un savu aktivitātes progresu."

Sirdsdarbības monitorings reāllaikā: ""Huawei TruSeen™ 3.5" nodrošina efektīvāku un precīzāku sirdsdarbības mērīšanu reāllaikā. Kopā ar mākslīgā intelekta sirdsdarbības algoritmu tas uzrauga sirdsdarbības ātrumu visu dienu, pat guļot."

Sirdsdarbības monitorings peldot: "Pateicoties "5 ATM" ūdensnecaurlaidīgajai funkcijai, "Huawei Watch GT 2" peldēšanas laikā var monitorēt sirdsdarbību, attālumu, sadedzinātās kalorijas un ātrumu."

Asistents kalnu pārgājieniem: "Aprīkots ar barometra, kompasa un augstuma līmeņa rīkiem, šis pulkstenis ir paredzēts arī gariem kalnu pārgājieniem ar noderīgo 3D attāluma funkciju iecienītāko taku atrašanai."

Triatlona režīms: "Triatlona režīms atbalsta peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu un var reģistrēt pilnīgus datus par triatlona aktivitātēm, ieskaitot pārejas no vienas aktivitātes uz nākamo."

Sabiedrotais trenažieru zālē: "Pulkstenis seko sirdsdarbībai, kalorijām un treniņa ilgumam reāllaikā, lietojot dažādus trenažierus."

Airēšanas monitorings: "Arī treniņus telpās ar airēšanas trenažieri var izmērīt ar pulksteni. Sensori un viedie algoritmi ir precīzi noregulēti, lai izsekotu treniņam no sākuma līdz beigām."

Brīvais treniņš: "Šis pulkstenis var sekot līdzi arī brīvajam treniņam. Sāciet treniņu un ar katru katru soli pārbaudiet progresu."

Personīgais treneris: "Pulkstenī ir vairāk nekā 10 iepriekš instalēti skriešanas kursi, un treniņa laikā tas piedāvā balss norādes. Šie kursi palīdz lietotājiem ar dažādiem skriešanas mērķiem: skrējējiem-iesācējiem, cilvēkiem, kuri skrien lai zaudētu svaru, vai skrējējiem, kuri vēlas uzlabot savu izturību. Šajās kategorijās tie piedāvāti dažādi līmeņi, lai noturētu sportošanas interesi."

Treniņu intensitāte: "Pulkstenis apkopo statistiku par pagājušās nedēļas treniņu apjomu un dinamiski aprēķina treniņu intensitātes diapazonu, pamatojoties uz jaunākajiem treniņu datiem."

Publikācija tapusi sadarbībā ar uzņēmumu “Huawei”.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu