Pirmais pasaulē: Pekinā atklāts debesskrāpis ar augstāko slēgto iekšpagalmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zaha Hadid Architects

Prestižā britu arhitektūras uzņēmuma "Zaha Hadid Architects" profesionāļi atkal ir pārsteiguši pasauli ar inovatīvu dizainu. Šoreiz tā ir augstceltne Pekinā, kuras vidū izbūvēts pirmais debesskrāpja ātrijs - slēgta tipa pagalms, kas stiepjas no pirmā stāva līdz pat debesskrāpja smailei, ziņo portāls "CNN". 

Ja runājam par neizmantotu telpu, kura tiek upurēta mākslas vārdā, tad jaunai Pekinas debesskrāpis ir izcils paraugdemonstrējums. Ķīnas galvaspilsētas Pekinas jaunais debesskrāpis sastāvēs no 45 stāviem un tajā būs ierīkoti premium klases biroji. Īpaši savdabīga un vēl nebijusi nianse ir slēgtā tipa pagalms - tukšs, ierobežots laukums, kas stiepsies teju 200 metru augstumā. 

Foto: Zaha Hadid Architects

Ēkas autore ir pati leģendārā arhitekte Zaha Hadīda, kas, diemžēl, devās aizsaulē 2016. gadā, nesagaidot ēkas būvniecības finišu. Viņa projektā radīja ēku,kas sadalīta divās pusēs, kas izvietotas spirālveida formā. Abas puses atdala tukšums, kuru pamīšus šķērso četri atsevišķi izvietoti gaisa tilti. Lai novērstu pašnāvību risku milzu ēkā - ātrijs ir norobežots ar stikla sienām, kā arī gaisa tilti šeit būs noslēgti. 

Foto: Zaha Hadid Architects

Stikla fasāde un ātrijs nodrošina fenomenālu panorāmas skatu uz pilsētu, kā arī pašās biroja telpās sniedz piekļuvi dabiskajam apgaismojumam. Patlaban augstceltne ir jauns fokālais punkts Pekinas biznesa rajonā, turklāt - ātriju drīkstēs izmantot tūristi, vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi - šo unikālo struktūru varēs apskatīt ikviens. 

Foto: Zaha Hadid Architects

Līdz ar neparasto dizainu, ēka ir aprīkota ar advancētu enerģijas taupīšanas sistēmu, kas šo namu padara par videi draudzīgu un ilgtspējīgu. Sistēmā ietilpst tādas enerģijas taupīšanas metodes kā energoefektīvi ūdenspumpji, kondicionieri, boileri, mākslīgais apgaismojums un to kontroles sistēmas. Savukārt pagrabstāvu autonovietnē ir ierīkoti uzlādes punkti elektomašīnām. 

Foto: Zaha Hadid Architects
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu