Uz lielā ekrāna tikai piecos seansos - Patinsons un Defo filmā "Bāka"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Patinsons un Defo filmā "Bāka"
Patinsons un Defo filmā "Bāka" Foto: publicitātes

Tikai piecos seansos kinoteātrī "Kino Citadele" 30. novembrī, kā arī 2., 10., 13. un 21. decembrī būs skatāma Roberta Egersa jaunā filma "Bāka" ("The Lighthouse"), informē "Kino kults" pārstāvji.

Režisora Roberta Egersa pilnmetrāžas debijas filma "Ragana" (“The Witch”) bija viens no interesantākajiem 2015. gada pārsteigumiem un viens no oriģinālākajiem šausmu kino žanra jaunumiem pēdējā laikā, Melnajam Filipam nekavējoties nonākot kino fanu folklorā. Laimīgā kārtā Egerss nekādi nav piedzīvojis režisoriem reizēm raksturīgo "otrās filmas klupienu” - “Bāka”, kas stāsta par diviem bākas uzraugiem (Roberts Patinsons, Vilems Defo), kuri uz vientuļas, vētru un okeāna ieskautas salas lēnām sāk zaudēt prātu, ir izcils, mistisks un mītisks meistardarbs ar skarbu melnā humora piesitienu, kas ir pelnījis, ka to redz uz lielā ekrāna.

Anotācija: 1890. gadi. Gados jaunais Efraims Vinslovs ierodas uz vientuļas salas, lai strādātu kā klibojošā un viegli aizkaitināmā bākas uzrauga Tomasa Veika palīgs. Veiks pret jauno palīgu izturas kā pret melnā darba darītāju, bākas gaismas aprūpes pienākumus atstājot sev vienam. Vinslovam nāksies Veika sabiedrībā pavadīt četras smagas nedēļas, kuru laikā abu vīru raksturi neizbēgami piedzīvos sadursmi.

Patinsons un Defo filmā "Bāka"
Patinsons un Defo filmā "Bāka" Foto: publicitātes

Jau no paša sākuma Egerss uzstāja, ka “Bāka” ir jāfilmē melnbalta ar 20. gadsimta sākuma tehniku un mūsdienām neraksturīgo gandrīz kvadrāta malu attiecību, lai liktu skatītājiem filmas laika sajūtu aizceļot dziļākā kino pagātnē, kā arī lai uz ekrāna redzamā vide un telpas liktos pēc iespējas šaurākas un klaustrofobiskākas. Raksturojot filmu, režisors Egerss allaž teica:

“Ja divi vīri tiek ieslodzīti milzīgā fallā, nekas labs no tā nav gaidāms.”

Lai gan “Bākas” varoņiem tas patīkamas priekšdienas nesola, skatītāji gan ir bijuši sajūsmā, tostarp arī pie mums - filmas pirmizrāde Latvijā notika Rīgas Starptautiskajā kino festivālā pilnībā izpārdotā zālē.

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu