Gulbenē atklās LMA Metāla katedras izstādi "Paaugstināta temperatūra"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektors Kristaps Zariņš piedalās preses konferencē LMA, kurā informē par Cēsu Mākslas festivāla vasaras programmu.
Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektors Kristaps Zariņš piedalās preses konferencē LMA, kurā informē par Cēsu Mākslas festivāla vasaras programmu. Foto: Edijs Pālens/LETA

12. decembrī Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā, Vecgulbenes muižas Sarkanās pils mansardā, tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Metāla dizaina katedras pasniedzēju, studentu un absolventu darbu izstāde "Paaugstināta temperatūra".

Svinot Metāla mākslinieciskās apstrādes nodaļas jubileju, tiek organizēta izstāde "Paaugstināta temperatūra", kas demonstrēs ne tikai metālmākslas dažādās iespējas, bet arī citu materiālu, piemēram, koka, plastikāta, pusdārgakmeņu un betona savstarpējo saderību vienam ar otru.

Klātienē būs apskatāmi gan profesionālu metālmākslinieku darbi, gan jauno un topošo mākslinieku individuālie vai kopdarbi. LMA skaidroja, ka paaugstinātā temperatūrā notiek nozīmīgākie metālapstrādes procesi - metāla pārkausēšana, leģēšana, lodēšana, materiāla atlaidināšana un māksliniecisko emalju klāšana.

Akadēmijā sacīja, ka metāla izstrādājumu dizaina apakšnozare laika gaitā mainās un attīstās, tāpēc katedras vadītājs Arvīds Endziņš salīdzina izstādes māksliniekiem ar sacensībām sportistiem. Viņaprāt izstādes vajadzīgas, lai "aplipinātu" studentus ar nepieciešamību izrādīties un izstādīties.

Izstādē tiks izrādīti Arvīda Endziņa, Andra Silapētera, Rasmas Pušpures, Gintas Grūbes, Mārtiņa Skujas, Lāsmas Ansones, Unas Mikudas, Ilzes Egles, Santas Cirveles, Matīsa Daudziņa un vairāku citu mākslinieku darbi.

Izstāde "Paaugstināta temperatūra" Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā būs skatāma līdz 2020.gada 28.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu