Lembergiem nav ko ēst? Amatpersonu deklarācijās abiem kopā - 157 000 eiro skaidras naudas (59)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kamēr smagos noziegumos apsūdzētā, ASV sankciju skartā Aivara Lemberga sieva Kristīne Lemberga Latvijas un ASV augstākajām amatpersonām lūgusi sniegt juridisko pamatojumu par to, kāpēc noteiktas sankcijas pret viņu un bērniem, apgalvojot ka tagad bloķēto bankas kontu dēļ vairs neesot, par ko iegādāties "maizi un ūdeni", abu laulāto valsts amatpersonu deklarācijas par 2018. gadu liecina pretējo.

Kristīnes Lembergas amatpersonas deklarācija par pērno gadu liecina, ka skaidrā naudā viņai uzkrāti 87000 eiro. Savukārt Aivara Lemberga amatpersonas deklarācija par 2018. gadu uzrāda, ka skaidrā naudā uzkrāti 70000 eiro. Līdz ar to abiem kopā laulātajam pārim ir 157 000 eiro skaidras naudas. 

Jau ziņots, ka Ventspils mēra sieva Kristīne Lemberga Latvijas un ASV augstākajām amatpersonām lūdz sniegt juridisko pamatojumu par to, kāpēc noteiktas sankcijas pret viņu un bērniem, liecina iesniegums, ko Lemberga publiskojusi savā "Facebook" profilā. 

Vēstule adresēta Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) un ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Vēstulē Lemberga norādījusi, ka, ņemot vērā to, ka pret viņas vīru ir vērstas ASV Finanšu ministrijas sankcijas, kā rezultātā gan viņas vīram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij"), gan viņai ir bloķēti vienīgie personīgie bankas konti.

"Par to uzzināju 11.decembrī, kad mans darba devējs informēja, ka nevar man pārskaitīt manu nopelnīto atalgojumu," raksta Lemberga. 

Sazinoties ar banku, kas apkalpo viņas kontus, Lemberga informēta, ka viņas konts ir bloķēts un ne viņai var ieskaitīt naudu, ne arī viņa var norēķināties par bērnudārzu, par pusdienām skolā, tāpat laikā, kad Latvijā izsludināta gripas epidēmija, nevar samaksāt ārstam un iegādāties medikamentus un norēķināties par fizkultūras nodarbībām.

"Nevaru pat iegādāties pārtiku, tai skaitā pat maizi un ūdeni! Man nepieciešams norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem - ūdeni, siltumu, gāzi, atkritumu izvešanu un elektrību, taču arī to es nevaru izdarīt. Arī citas sadzīvei nepieciešamās lietas ne saviem diviem nepilngadīgajiem bērniem, ne sev šobrīd nevaru iegādāties. Manos bankas kontos tiek ieskaitīts atalgojums un uzturlīdzekļi maniem bērniem," norādījusi Lemberga.

Lemberga lūdz sniegt viņai skaidrojumu, "kas tā par demokrātiju un tiesiskumu, kur cīņā par politisko ietekmi tiek tieši aizskartas manu nepilngadīgo bērnu un manas, sievietes - mātes, vajadzības un intereses, īpaši ņemot vērā, ka bērni ir manā aprūpē", vēstulē norādījusi Lemberga.

Viņa lūgusi valstu amatpersonām izsniegt viņai juridisko pamatojumu, kas nosaka, ka pret viņu un viņas bērniem ir izvirzītas sankcijas, liedzot tiesības dzīvot, kas turklāt notiek bez tiesas lēmuma ar vienu mērķi - lai vērstos pret Latvijas tagadējās Saeimas mazākumu.

Jau vēstīts, ka OFAC 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Lembergam.

OFAC izdevis Globālo Magņitska vispārējo licenci Nr.1, kas paredz 30 dienu periodu, lai pabeigtu darījumus ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām - Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Attiecībā uz Lembergu šobrīd ir jāpiemēro atturēšanās princips, kura laikā jāsaprot, vai ir tiesisks pamats šos līdzekļus konfiscēt vai piemērot kādas citas sankcijas.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu