Okupācijas muzeja direktores amatā apstiprināta Solvita Vība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Okupācijas muzeja biedrības (LOMB) sapulcē par jauno Latvijas Okupācijas muzeja direktori apstiprināta Solvita Vība, informēja muzeja pārstāve Inese Jansone.

Vība iepriekš izvēlēta LOMB izsludinātā atklātā konkursā, kurā pieteicās 13 pretendenti. Viņai par labu lēmusi konkursa komisija, kuru veidoja LOMB valde, biedri un muzeja darbinieki.

Jaunajai direktorei ir maģistra grāds vēsturē, kā arī tiesību zinātņu bakalaura grāds. Vības profesionālā pieredze saistīta ar darbu Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, jurista darbu Naturalizācijas pārvaldē un nevalstiskās organizācijas "Kristīnes Čilveres Dzīvnieku draugu biedrība" vadīšanu.

Vība muzeja direktores amatā stāsies 18. decembrī.

LOMB sapulcē arī atbalstīta līguma slēgšana ar Okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas dizaina metu konkursa uzvarētāju - dizaina biroju "H2E" - par tā ieceri "Gaismas ceļš", pastāstīja muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs.

Sapulcē par piedāvāto variantu tika uzdoti jautājumi, notika diskusija un tas tika atbalstīts. Tālāk norisināsies darbs pie ekspozīcijas satura veidošanas.

Nollendorfs cer, ka paliks spēkā plāns jauno ekspozīciju iekārtot līdz 2020.gada beigām, kas būs atkarīgs no tā, vai būs noslēgušies Okupācijas muzeja pārbūves darbi.

Kā ziņots, muzeja biedrības rīkotajā konkursā žūrijas komisija par labāko atzinusi dizaina biroja "H2E" projektu, kura piedāvātā koncepcija sasaucas ar arhitekta Gunāra Birkerta "Nākotnes nama" ideju - melnais pret balto, tumsa pret gaismu.

Provizoriskās ekspozīcijas izmaksas ir 700 000 eiro.

Muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs iepriekš norādīja, ka dizaina birojs "H2E" ir sevi pierādījis vairākos nozīmīgos projektos, kas atbilst Okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas apjomam un saturam.

Nollendorfs pauda pārliecību, ka sadarbībā ar "H2E" būs iespējams gada laikā par muzeja atbalstītāju ziedotajiem līdzekļiem sagatavot un atklāt jaunu, modernu pastāvīgo ekspozīciju Latviešu strēlnieku laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu