Foto ⟩ Baltijas valstu prezidenti pauž atbalstu labdarības maratonam (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

17. decembrī sākās ikgadējais Latvijas sabiedrisko mediju rīkotais labdarības maratons "Dod pieci!", kurā tiek vākti līdzekļi neārstējami slimu cilvēku atbalstam. Pasākumā piedalījās arī visi trīs Baltijas valstu prezidenti. 

Pusdienlaikā "pieci.lv" dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale tiks ieslēgti īpašajā stikla studijā Doma laukumā, lai 152,5 stundu tiešraidē atskaņotu tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas un runātu par cieņpilnu mūža nogali.

Paužot atbalstu labdarības maratona norisei, stikla studijā viesojās Latvijas prezidents Egils Levits, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

Latvijas valsts prezidents Egils Levits par ziedojumu izvēlējās grupas Zodiaks dziesmu „Taisnība”. „Dziesma, ko ziedoju, ir tapusi laikā, kad Latvija atguva neatkarību, un, lai arī šodien ir problēmas, kas Latvijā ir jārisina, jāatceras, ka mums ir iespēja risināt tās savā zemē,” viesojoties stikla studijā teica valsts prezidents Egils Levits.

Igaunijas valsts prezidente Kersti Kaljulaida par ziedojumu izvēlējās igauņu komponistes Olavas Ehalas (Olav Ehala) Ziemassvētku dziesmu „Jõuluingel” („Ziemassvētku eņģelis”), skaidrojot: „Šī dziesma lai ir kā sveiciens visiem tiem cilvēkiem, kuri ir gatavi ziedot ne tikai Ziemassvētkos, bet arī būt eņģeli kādam, kam tas ir nepieciešams cauru gadu”.

„Manis izvēlētā dziesma ir par Lietuvu, ģimeni un visvairāk par mīlestību. Tā saucas „Eiropas Vidus” („Europos Vidury”) un ir lieliski piemērojama arī Igaunijai un Latvijai, kas atrodas starp Austrumiem un Rietumiem – Eiropas centrā,” savu ziedotās dziesma izvēli skaidroja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

Ik gadu labdarības maratons "Dod pieci!" aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, kā arī jauno vecāku mācību programmas izveidei.

Šogad pasākumā vāc līdzekļus šķidrās pārtikas iepirkšanai cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Tāpat ziedojumi palīdzēs citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem - fizioterapeita palīdzībai, uztura speciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem un citiem pasākumiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu