ASV kinoteātros dominē "Zvaigžņu kari" un "Džumandži" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana"
"Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana" Foto: kadrs no filmas

Lai arī kino kritiķu atsauksmes ir vēsas, jaunākā kompāniju "Disney" un "Lucasfilm" filma "Zvaigžņu karu" sērijā "Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana" (Star Wars: The Rise of Skywalker) Ziemeļamerikas kinoteātros startējusi pārliecinoši, ziņo "collider.com". Jau otro nedēļu Ziemeļamerikas kinoteātros tā ir numur 1.

Otrajā nedēļā scenārista un režisora Džefrija Džeikoba Abramsa (Jeffrey Jacob Abrams) lente iekasējusi teju 72 miljonus dolāru.

Globālie filmas ienākumi pēc otrās izrādīšanas nedēļas ir jau 725 miljoni dolāru.

Filma seko iepriekšējām "Zvaigžņu karu" sērijām - "The Force Awakens" (2015) un "The Last Jedi" (Pēdējie džedi) (2017).

Filmas reklāmas rullītis.

Aizpagājušās nedēļas līderis - jaunā piedzīvojumu filma «Džumandži: Nākamais līmenis» («Jumanji: The Next Level») ar 35 miljoniem numur 2.

Kompānijas "Sony Pictures" lente seko 2017. gada komerciāli veiksmīgajai filmai «Džumandži: Laipni lūgti džungļos» («Jumanji: Welcome to the Jungle»).

«Džumandži: Nākamais līmenis»
«Džumandži: Nākamais līmenis» Foto: publicitātes

Jaunās "Džumandži" filmas režisors ir Džeiks Kasdans («Seksa video», «Sliktā skolotāja»), galvenajās lomās - Džeks Bleks («Zosāda»), Dveins Džonsons («Pusotrs spiegs») un Karena Gilana («Gadsimta likme»). 

Filmas reklāmas rullītis. 

3. vietā ar 16,52 miljoniem jaunums - "Little Women". Grētas Gervigas ("Lady Bird") režisētā lente, kas balstās uz Luizas Alkotas 1868. gada romāna motīviem, ir viens no nedēļas pārsteigumiem šajā topā.

Filma vēsta par četrām māsām, kas meklē vietu dzīvē. Galvenajās lomās Sērša Ronana, Emma Vatsone un Merila Strīpa.

Filmas reklāmas rullītis.

4. vietā vairāku iepriekšējo nedēļu līderis - «Disney» animācijas filmas «Frozen» («Ledus sirds») turpinājums "Frozen 2" ("Ledus sirds 2"). Filma nedēļas griezumā iekasējusi 16,5 miljonus dolāru.

"Frozen 2" ("Ledus sirds 2")
"Frozen 2" ("Ledus sirds 2") Foto: kadrs no filmas

Tikai 8. vietā ar 4 miljoniem Endrū Loida Vēbera pasaules slavenā mūzikla “Kaķi” (“Cats”) jaunā versija. Filmas budžets ir 95 miljoni, un ar šādiem komerciāliem rādītājiem to būs grūti atpelnīt.

Filmas režisors ir "Oskara" balvas ieguvējs Toms Hūpers – pazīstams ar saviem sasniegumiem lentēs “Dāņu meitene”, “Karaļa runa” un “Nožēlojamie”. “Kaķos” piedalās pazīstami aktieri un dziedātāji, viņu vidū arī leģendārā britu kino zvaigzne Džūdija Denča. Kā arī Teilore Svifta, Džeimss Kordens, Dženifere Hadsone u.c. 

Filmas reklāmas rullītis.

6. vietā labākajās detektīvu filmu tradīcijās veidota kriminālā komēdija “Uz nažiem” (“Knives Out”), kur lomās redzami tādi aktieri kā Daniels Kreigs (Daniel Craig), Kriss Evanss (Chris Evans), Ana de Armasa (Ana de Armas), Lī Kērtisa (Lee Curtis) un vēl daudzi citi.

“Uz nažiem”
“Uz nažiem” Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu