Kā izskatās trīsstāvu mākslas centrā "Digital Art House"?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Gada nogalē notika trīsstāvu multimediālā mākslas centra "Digital Art House" atklāšana. Tas aizņem vairāk nekā 1700 m2 pašā galvaspilsētas vidū — Skolas ielā 2. 

Centra apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot pasaules vēstures izcilāko mākslinieku multimediālās izstādes, bet arī gremdēties interaktīvajās instalācijās un virtuālajā realitātē, ienirt vēsturē kādā no izglītojošajiem sarīkojumiem, kā arī apspriest visu redzēto restorānā, klausoties mūziķu uzstāšanos.

Digital Art House ir jākļūst par mākslas cienītāju meku

 „Šis būs oriģināls centrs un radošais klasteris multivides izstādēm, izglītības programmām, kā arī platforma gan vietējo, gan starptautisko kultūras un izstāžu projektu īstenošanai. Pašlaik mēs atveram priekšzāli un galveno zāli, kas atrodas pirmajā stāvā, bet līdz pavasarim mākslas centrs būs sācis darbību pilnā apjomā, būs pievienota mazā izstāžu zāle, restorāns, kafejnīca, interaktīvā zona ar iespēju gremdēties virtuālajā realitātē, kā arī lekciju un darbnīcu zāle,” saka viens no Digital Art House līdzdibinātājiem Jurijs Getalo.

Lēmumu izveidot multimediālo centru ir rosinājuši izstādes „Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim” panākumi — to piecos darbības mēnešos apmeklēja vairāk nekā 72 000 skatītāju.

Tādējādi tagad pašā Rīgas sirdī atrodas ne tikai Latvijai, bet arī visai Baltijai kopumā unikāls trīsstāvu multimediālais centrs.

To ieskauj nacionālie muzeji un pilsētas rosīgākie rajoni, kas veicina tā iespēju kļūt par vienu no spilgtākajām un iecienītākajām galvaspilsētas vietām gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū.

„Centrs kļūs ne tikai par vietu, kur tiks parādītas multimediālās izstādes, — Digital Art House izstrādās daudzpusīgu mākslas vēsturei veltītu lekciju un kultūras sarīkojumu programmu. Tādā veidā mēs vēlamies piesaistīt pēc iespējas plašāku Baltijas auditoriju: mākslas cienītājus, pieaugušos, ģimenes, jauniešus un mākslas ekspertus. Tikpat spēcīgi uzsveram arī faktu, ka mūsu centrs būs pirmā un vienīgā šāda veida norises vieta tuvākajās Baltijas un Skandināvijas valstīs. Sakarā ar to sadarbībā ar Rīgas domi un Tūrisma attīstības aģentūru mēs plānojam pārvērst šo projektu par vienu no spilgtākajām un nozīmīgākajām „must visit” vietām Rīgā. Ir divtik patīkami, ka atklāšana notiks svētku priekšvakarā — mēs ceram, ka Digital Art House kļūs par daļu no Ziemassvētku brīnuma bērniem un pieaugušajiem, latviešiem un galvaspilsētas viesiem,” piebilst centra līdzdibinātājs.

Multimediālā mākslas centra "Digital Art House" atklāšana.

Šobrīd Mikelandželo un Klimts

Šobrīd tiek demonstrētas divas grandiozas multimediālās izstādes: „Mikelandželo. Pasaules radīšana” un „Gustavs Klimts. No mīlestības līdz nāvei”.

Apmeklētāji varēs aplūkot telpiskus skulptūru modeļus, lielformāta sienas gleznojumus vissīkākajās detaļās, doties virtuālā ekskursijā pa Siksta kapelu un ienirt augstās renesanses laikmetā. „Centra atklāšanai mēs vēlējāmies piemeklēt kaut ko tiešām neticami krāšņu, tāpēc izvēle krita tieši uz Mikelandželo un it sevišķi uz Siksta kapelu, ko katru dienu apmeklē aptuveni 10 000 ekskursantu. Diemžēl augstums, kādā atrodas freskas, neļauj pilnā mērā novērtēt dižā meistara darbu, taču mūsu sarīkojuma viesiem šāda iespēja būs — viņi varēs ne tikai priecāties par leģendāro fresku un skulptūru skaistumu, bet arī sajust Mikelandželo titāniskā darba vērienu,” stāsta J. Getalo. „Milzīgie ekrāni, VISUAL360 tehnoloģija un Baha, Hendeļa un Mocarta mūzikas pavadījums ļauj skatītājiem saplūst ar leģendārā renesanses laikmeta mākslinieka pasauli.”

Bet tas vēl nav viss — slēgtās skates viesus gaida arī Gustava Klimta darbu prezentācija ar nosaukumu „No mīlestības līdz nāvei”. Sarīkojuma viesi ne tikai redzēs visus galvenos Klimta darbus, bet arī saplūdīs ar šiem satraucošajiem, jutekliskajiem un novatoriskajiem mākslas darbiem, jo gaismas pielietā zāles telpa ir visaptveroša multimediālā izstāde, kur katrs stūrītis ir šedevra daļa. Viņa „zelta perioda” darbi it kā staro no iekšpuses, piepildot skatītāju ar siltumu un mieru. Pēc mākslas ekspertu domām, to ietekmes spēks ir salīdzināms ar ikonām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu