Atpakaļ pie saknēm: Kopenhāgenā taps pirmais modernais koka māju rajons (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/henninglarsenarchitects

Pieaugot pieprasījumam pēc ilgtspējīgām ēkām un risinājumiem, dāņu arhitektu birojs "Henning Larsen" ir nācis klajā ar plāniem izveidot veselu rajonu ar modernām koka mājām. 

Nedaudz ārpus Eiropas hipsterīgākās pilsētas Kopenhāgenas drīzumā taps ekoloģisks koka māju rajons, kurā varēs izmitināt līdz pat 7000 iedzīvotājiem. Nelielais moderno koka ēku komplekss kļūtu par Dānijas pirmo ilgtspējīgo moderno koka rajonu. 

Unikālā rajona autori būtu dāņu arhitektu birojs "Henning Larsen", kas ēkas izstrādātu sadarbībā ar virkni dažādu speciālistu ilgtspējības jomā - inženieriem un biologiem. Speciālisti konsultēs arhitektus radīt tādu ēku un zaļo zonu plānojumu, kas netraucēs vietējo augu un dzīvnieku sugām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henning Larsen (@henninglarsenarchitects) on

"Būvējot veselu rajonu no jauna vēl neskartā vidē, mēs apņemamies balansēt cilvēku dzīvi ar dabu," tā portālam "Dezeen" atklājusi biroja "Henning Larsen" arhitekte Signe Kongebro. "Precīzāk sakot, šis būs pirmais Kopenhāgenas rajons, kurā atradīsies tikai no koka celtas modernas un mūsdienīgas ēkas, kas būs pielāgotas apkārtnei un pat veicinās apkārt esošas vides dabisko attīstību."

Koka ēkās būs ierīkoti speciāli izvirzījumi, ailes un sijas, kur mājvietu radīs dažādu putnu sugas un sikspārņi. Savukārt dārzi piesaistīs taureņus un bites. Rajonā būs ierīkoti arī dīķi, kas būs ideāli piemēroti vardēm, krupjiem un ķirzakām.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henning Larsen (@henninglarsenarchitects) on

Jaunais koka rajons aizņems 18 hektārus plašu zemes platību un būs sadalīts vēl trijos mazākos rajonos, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem vēl intīmāku "mazākas" vietējās komūnas sajūtu. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu