Ķīnā divu dienu laikā tukšu ēku pārvērš par ārkārtas medicīnas centru (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Uhaņas kaimiņpilsētā Huangangā vien 48 stundu laikā tukša ēka pārveidota par ārkārtas koronavīrusa medicīnas centru ar 1000 guļvietām.

Arī tukšām, labā stāvoklī esošām ēkām Ķīnā krīzes situācijā ir būtiska nozīme. Blakus koronavīrusa epicentram, Ķīnas pilsētai Uhaņai, pilsētā Huangangā 48 stundu laikā vairāki brīvprātīgie un dažādu būvniecības firmu darbinieki tukšu ēku pielāgoja slimnīcas vajadzībām.

Jau pēc divu dienu darba Ķīnā tika atvērts pirmais koronavīrusam pielāgotais medicīnas centrs. Ēkā tika saliktas gultas, pieslēgts ūdens, elektrība un arī bezvadu internets. 

Tukšā ēka bija būvniecības stadijā esošs Huangangas Centrālās slimnīcas jaunais medicīnas centrs, kam bija paredzēts durvis vērt šā gada maijā. Tomēr, ņemot vērā krīzes situāciju, vietējā pašvaldība pasūtīja ārkārtas slimnīcas transformāciju - paātrinātu būvdarbu noslēgšanu un ēkas pielāgošanu tieši koronavīrusa slimnieku ārstēšanai. 

Ēkas pārveidošana sākusies sestdien, bet pirmdienas rītā slimnīca jau vērusi durvis un uzņēmusi pirmos koronavīrusa pacientus. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu