Ugunsdzēsēju depo vai Holivudas filmu ļaundaru ala: unikāls depo Itālijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Bergmeisterwolf Architekten

Kau arī šis neparastais ugunsdzēsēju depo Itālijas Alpos tapa teju pirms dekādes, savdabīgās ēkas eksterjera dizains kļuvis par interneta sensāciju. Tā vizuāli līdzinās ļaundaru alai, kas redzama Holivudas filmās. 

Pēc tam, kad kāds portālā "Reddit" pasmējās par austriešu arhitektu biroja "Bermeisterwolf Architekten" radīto ugunsdzēsēju depo Itālijā, savdabīgā celtne guva atkārtotu slavas mirkli. Tomēr, lai cik amizanti neizskatītos celtne, arhitekti to apzināti iebūvējuši kalna alā.

Foto: Bergmeisterwolf Architekten

Itālijas ziemeļos, kur lielu daļu no teritorijas klāj klani un grēdas, piemērotu vietu ēku būvniecībai atrast ir grūti, turklāt šos retos līdzenumus ir kompakti jāapvieno arī ar lauksaimniecībai paredzētajiem laukiem. Lai nevajadzētu tērēt vērtīgos zemes pleķus ugunsdzēsēju vajadzībām, operatīvā dienesta depo iebūvēts kalna grēdā. Šī patiešām ir netradicionāla arhitektūras pieeja, tādēļ neparastais risinājums ir guvis plašu atsaucību gan no vietējo puses, gan no ārzemju arhitektu un tūristu puses. 

Foto: Bergmeisterwolf Architekten

Ugunsdzēsēju depo ir celts 2010. gadā un tas aizņem 610 kvadrātmetrus. Klints ala ir savienota ar pazemes tuneļiem, kas stiepjas cauri klintij.

Foto: Bergmeisterwolf Architekten

Jāteic, ka kalnu ugunsdzēsēju depo ne tikai izskatās satriecoši no vizuālā viedokļa, bet arī tas ir ergonomisks nams, jo kalns ēku apgādā ar dabisku izolāciju. Iekšpusē vidējā temperatūra ir 12 grādi pēc Celsija, ja ārā valda spelgonis un -10 grādi pēc Celsija. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu