Zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” iesniegts 421 darbs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” organizatoru rīkotajā bērnu un jauniešu zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”, ir iesniegts rekordliels darbu skaits – 421.

Zīmējumos attēlotas Latvijas būvnieku celtās vai restaurētās būves visā Latvijā, kuras ir izvēlējušies autori. Visi zīmējumi ir apskatāmi skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” „Facebook” lapā, kur no 17. līdz 25. februārim ikviens aicināts nobalsot par to zīmējumu, kurš viņam patīk vislabāk. Skates organizatori aicina cilvēkus būt aktīviem, apskatīt visus zīmējumus un balsot. Visvairāk balsu ieguvušā zīmējuma autors saņems sabiedrības simpātiju balvu.

Zīmējumi konkursam iesūtīti no 41 izglītības iestādes, daži autori skolu nav nosaukuši. Pirmsskolas vecuma grupā iesniegts 21 darbs, 1. – 3. klašu grupā – 190, 4. – 6. klašu grupā – 148, 7. – 9. klašu grupā – 62 zīmējumi. Visaktīvākie konkursa dalībnieki ir Jūrmalas Mākslas skolas (60 darbi), Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas (60 darbi), Aizkraukles pamatskolas (23 darbi), Aizkraukles pagasta sākumskolas (20 darbi) un Ventspils Mākslas skolas (19 darbi) audzēkņi.

Aicinām balsot:

Zīmējumu konkursa „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” un skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” organizatori un SIA „S.B.C.” darbinieki saka lielu paldies visiem dalībniekiem un viņu skolotājiem un vecākiem, kuri mudināja piedalīties. Īpašs paldies skolotājam Antonam Vaivodam no Jūrmalas Mākslas skolas, skolotājai Dacei Biķerniecei no Imanta Gaiša Kokneses vidusskolas, skolotājai Dignai Bicānei no Cēsu pilsētas Mākslas skolas un skolotājai Aļonai Nazarovai no Aizupes pamatskolas. Antona Vaivoda, Dignas Bicānes un Aļonas Nazarovas skolēni šajā zīmējumu konkursā piedalās jau vairākus gadus un ir ieguvuši godalgotas vietas. Konkursa organizatori vēlas izcelt skolotājus, kas pamana bērnu talantus un novērtē viņu personību. Rīgas PII „Kurzeme” grupas „Apsīte” skolotāja Dace Millere lepojas ar savu septiņus gadus veco audzēkni Heinrihu, kurš katru dienu no rotaļu klučiem un citiem materiāliem būvē mājas, pilis, pilsētas un tiltus. Heinrihs vēlas kļūt par arhitektu un ir brīvdomātājs.

„Esam gandarīti, ka tik daudz bērnu un jauniešu ir pamanījuši dārgakmeņus – jaunās būves gan savā tuvākajā apkārtnē, gan visā Latvijā.

Lieliski, ka viņi redz būvnieku paveikto, pārmaiņas savā ciemā, pilsētā vai novadā un prot tik daudzveidīgi to atspoguļot savos zīmējumos, kurus skatāmies ar patiesu interesi,” uzsver skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” žūrijas priekšsēdētājs Normunds Grinbergs.

Visus zīmējumus vērtēs Latvijas Mākslas akadēmijas studentu žūrija.

Godalgotas vietas tiks piešķirtas labākajiem darbiem katrā vecuma grupā (pirmsskolas grupā, 1. – 3. klašu grupā, 4. – 6. klašu grupā, 7. – 9. klašu grupā). Uzvarētāji saņems balvas un diplomus. Zīmējumi tiks rādīti elektroniskā formātā, ievadot skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” noslēguma ceremoniju 2020. gada aprīlī Rīgā, uz kuru tiks aicināti konkursa uzvarētāji. Labākie darbi ar autoru un skolotāju vārdiem jau piekto gadu tiks publicēti prestižā gadagrāmatā „Gada labākā būve Latvijā 2019”, kuru konkursa uzvarētāji saņems dāvanā.

Zīmējumu konkurss ir skates „Gada labākā būve Latvijā” daļa jau piekto gadu.

Tajā var piedalīties bērni un jaunieši līdz 16 gadu vecumam no Latvijas un ārzemēm. Zīmējumā ir jāattēlo Latvijas būvnieku celtā vai restaurētā būve novadā vai Latvijā, kuru izvēlas pats zīmējuma autors.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2019. gadā. Skates organizatori vēlas veicināt  profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem, akcentējot būvniecības procesa galarezultātu – būvi.

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2019” rīko Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība un 15 būvnieku profesionālo organizāciju sadarbībā ar nozares publiskās pārvaldes institūcijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu „Būvinženieris”. Skate „Gada labākā būve Latvijā 2019” notiek, pateicoties ģenerālsponsoram „PERI”, sponsoriem „Tikkurila”, „Saint-Gobain”, „BIM Solutions”, „Norma-S”, „Mapei”, „S.B.C.”. Skates informatīvie atbalstītāji: abc.lv, building.lv, buvbaze.lv, nozares žurnāls „Būvinženieris”, būvlaukums.lv, City24.lv, LETA, nozare.lv, Rīga TV24, tvnet.lv.

Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau 22. gadu. Objektus vērtē nozares labākie eksperti, kurus darbam žūrijā deleģējušas nozares profesionālās organizācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu