Siguldas Jaunās pils darbnīcā sadeguši vērtīgi interjera priekšmeti

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pērnā gada vasarā Siguldas Jaunās pils darbnīcā sadeguši vērtīgi interjera priekšmeti no 1930. gadiem. Tikai pēc pusgada atbildīgais restaurāciju darbu veicējs par negadījumu informējis pašvaldību. 

Ar pusgada novēlošanos Siguldas Jaunās pils restaurācijas darbu veicējs PS "RERE BŪVE" ir sniedzis Siguldas pašvaldībai informāciju par vērtīgu interjera priekšmetu bojāeju pērnā gada jūlijā notikušā ugunsgrēkā, meistaru darbnīcā, ziņo Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde. Paziņojuma novilcināšanas dēļ pārvaldes rīcībā nav informācijas par bojāgājušo priekšmetu apjomu un patieso mākslas vērtību zaudējumu. 

Vadoties pēc Latvijas Radio ziņu dienesta sniegtās informācijas, starp bojā gājušajiem objektiem ir astoņu telpu dekoratīvā apdare, kas kopā veido vienu mākslas pieminekli.

Tāpat starp sadegušajiem interjera elementiem ir dekoratīvi radiatoru paneļi, garderobes sienu paneļi un arī datu nesēji ar restaurācijas procesa izpilddokumentāciju - fotoattēliem un atskaitēm. Ugunsgrēku, iespējams, ir radījusi ļaunprātīga dedzināšana.

Uzņēmums sola atjaunot visas nodegušās vērtības ar autentiskiem materiāliem. 

Sarunā ar Latvijas Radio uzņēmuma "RERE BŪVE" apakšuzņēmuma "RERE MEISTARI" restaurācijas darbu vadītājs Juris Grodņa ilgstošo neziņošanu pamato ar vēmi pašiem tikt skaidrībā ar radušos situāciju. Tāpat restaurācijas darbu vadītājs uzsvēris, ka ātrs paziņojums būtu varējis sacelt lieku un nevajadzīgu ažiotāžu. 

Par ugunsgrēku ir ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana.   

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu