Rīgā rokopera "Kaupēn, mans mīļais"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Svētdien Rīgā, "VEF kultūras pilī" būs skatāma rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" koncertuzvedums, informēja jauniestudējuma pārstāve Maija Tālberga.

Kaupēns būs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Kaupēna mīļotās meitenes Vallijas lomai izvēlēta Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas 3.kursa audzēkne Madara Gailem, bet mātes loma uzticēta dziedātājai "Anmary".

Jauniestudējumā piedalīsies arī Juris Bartkevičs, Akvelīna Līvmane, Katrīne Pasternaka, Zigurds Neimanis, paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu un Džeza nodaļas audzēkņi, kā arī citi.

Režisore Paula Pļavniece skaidro, ka necentīsies atjaunot to, kas jau bijis, bet gan dos iespēju novērtēt aizgājušo un salīdzinājumam paraudzīties uz esošo, lai saprastu, ko šis stāsts vēsta par cilvēku un viņa izdarītajām izvēlēm cauri laikiem.

Koncertuzveduma scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece - Elīna Milta, horeogrāfe - Egija Abaroviča, vokālā pedagoģe - Annija Putniņa.

Šī ir atjaunotās rokoperas otrā izrāde, koncertuzvedums vēl būs skatāms 29.februārī Alūksnes kultūras centrā, 13.martā Latgales vēstniecībā "Gors", 14.martā Jelgavas kultūras namā un 22.martā Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars".

Pēc Tālbergas paustā, izsludinātas arī vairākas papildizrādes, tostarp 28.maijā "VEF kultūras pilī".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu