ASV taps vasarnīca, kas uz pusēm pārdalīs veselu kāpu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/studiovural

Arhitektu birojs "Studio Vural" ir radījis neparastu piejūras mājas plānojumu, kas uz pusēm pārdalīs veselu smilšu kāpu. 

Uz pusēm sadalītais nams atradīsies savdabīgas formas pussalā Masačūsetsas štatā - šī pussala, Keipkodas zemesrags, līdzinās saliektam astoņkāja tausteklim, un uz tās atrodas nacionālais parks. Šīs pussalas īpatnējā forma ir iemesls, kādēļ uz tās uzceltajiem namiem ir savā ziņā jāsaplūst ar apkārtējo vidi, radot netraucētu ainavu.

Neparastās ēkas plānojuma autors ir amerikāņu arhitekts Selims Vurals, kas Keipkodas apkaimē ir aizvadījis ne vienu vien vasaru un lieliski pārzina tās unikālo apkārtni. Kad arhitektu uzrunāja kāds Ņujorkas nekustamo īpašumu aģents un lūdza radīt plānojumu personīgajai vasarnīcai, Vuralam nebija ilgi jāmeklē iedvesma. Arhitekts izstrādāja plānojumu divstāvīgam, uz pusēm pāršķeltam namam, kas būs pilnībā pašpietiekams, proti, ēkas vajadzībām elektrību ražos miniatūras vēja turbīnas un solārie paneļi, bet ūdens tiks savākts īpašās lietusūdens krātuvēs vai tiks attīrīts ar īpašu ūdens filtrācijas sistēmu, vēsta arhitektūras portāls "Dezeen". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ApplePhant (@applephant) on

Vasarnīcas neparastā forma lieliski saplūdīs ar apkārtējo vidi. Pats mājas plānojums būs veidots astoņstūra formā, un tās augšējais stāvs, loģiski, sastāvēs no diviem spārniem, kurus savienos terase. Nams vizuāli izskatīsies gluži kā kāpas vilnis, kuru uz pusēm pārdala modernizēta taka. Pirmais stāvs būs vienots - tajā atradīsies guļamistabas un atpūtas zona. Savukārt otrais stāvs būs sadalītā daļa - vienā pusē būs ierīkota virtuve, bet otrā - ēdamistaba. 

Arhitekts ir iecerējis, ka nama stiklotās sienas klās trīsdaļīgas stikla plātnes, kuras būs stiprinātas dzelzs rāmjos. Visi logi būs veidoti tā, lai tie varētu izturēt pat ļoti spēcīgus orkānus. Visas telpas arhitekta plānojumos ir gaišas un plašas - grīdu klās cementa segums vai zilas māla flīzes, bet dinamiskākam akcentam interjerā būs izvēlēti bambusa paneļi un mēbeles.

Uz pusēm pārdalīto namu ir plānots sākt būvēt šā gada rudenī. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu