"Es burtiski raudāju." Pazemotās sievietes emocionāli reaģē uz Vainstīna tiesas spriedumu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rozanna Ārkete (otrā no kreisās) apskauj Džesiku Bartu preses konferencē pēc Vainstīna sprieduma paziņošanas
Rozanna Ārkete (otrā no kreisās) apskauj Džesiku Bartu preses konferencē pēc Vainstīna sprieduma paziņošanas Foto: AFP/SCANPIX

Pēc ziņām, ka bijušam Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam par seksuālu vardarbību trešdien piespriests 23 gadu cietumsods, visas divdesmit četras sievietes, kas bija apsūdzējušas Vainstīnu seksuālā uzmācībā, emocionāli paudušas savas sajūtas par notikušo. "Vainstīns ir notiesāts izvarotājs, un tādu mēs viņu atcerēsimies," teikts sieviešu kopīgi izplatītajā paziņojumā.

Cietušās sievietes, kas sevi dēvē par Silence Breakers jeb "Neklusētājām", trešdien izplatīja paziņojumu, kurā pauda gandarījumu, ka Holivudas varmāka saņēmis pelnīto sodu.

"Viņš sēdēs cietumā, taču nekāds cietumsods neatgriezīs viņa izdarītās pārestības, izpostītās dzīves un karjeras," teikts paziņojumā, kuru parakstījušas cietušās sievietes, to skaitā Rouza Makgovana (Rose McGowan), Ešlija Džada (Ashley Judd), Rozanna Ārkete (Rosanna Arquette) u.c.

Paziņojumā minēts, ka "Neklusētājas" turpinās cīņu par taisnīgumu.

TVNET: 20 sievietes, kas apsūdzējušas Vainstīnu seksuālā uzmācībā.

Emocionālu tvītu publicējusi arī aktrise Mira Sorvino (Mira Sorvino), kas nav daļa no "Neklusētāju" grupas. Arī viņa cietusi no Vainstīna seksuālās uzmācības. "Es burtiski raudāju pateicībā par tiesu sistēmas darbu, par to, ka tā nostājusies upuru pusē," viņa raksta. 

Paldies žurnālistiem, kas palīdzēja atmaskot Vainstīnu, un vienai no skaļākās balss īpašniecēm Rouzai Makgovanai tviterī teikusi arī filmas "Pulp Fiction" zvaigzne Rozanna Ārkete.

Vainstīna sāgas sākumā viņa atklāja, ka ietekmīgais producents reiz paņēmis viņas roku un virzījis tuvāk savam dzimumloceklim. Kad viņa atteicās veikt kādas darbības, aktrises vārds pazuda no daudziem kino projektiem. "Viņš manu dzīvi padarīja ļoti sarežģītu," viņa savulaik atklāja.

Atgādinām, ka zvērināto tiesa 24. februārī atzina, ka Vainstīns ir vainīgs noziedzīgā pirmās pakāpes seksuālā uzmācībā, 2006. gadā piespiežot bijušo producenta asistenti Mimi Heiliju uz orālu seksu, un trešās pakāpes izvarošanā, kas notikusi 2013. gadā un kurai tikusi pakļauta aktrise Džesika Manna.

Rozanna Ārkete preses konferencē pēc Vainstīna sprieduma paziņošanas
Rozanna Ārkete preses konferencē pēc Vainstīna sprieduma paziņošanas Foto: AFP / Scanpix

Tomēr bijušais producents tika attaisnots apsūdzībās par pirmās pakāpes izvarošanu un par seksuālu uzbrukumu, kas viņam draudēja ar mūža ieslodzījumu.

Tiesnesis arī noraidīja Vainstīna advokātu lūgumu piespriest viņam minimālo cietumsodu - piecus gadus. Maksimālais sods Vainstīnam draudēja 29 gadi cietumā.

67 gadus vecais Vainstīns tiesā bija ieradies ratiņkrēslā.

Hārvijs Vainstīns tiesas zālē
Hārvijs Vainstīns tiesas zālē Foto: AP/Scanpix

Kustība "#MeToo", kura radās kā reakcija uz ziņām ASV medijos par Vainstīna nodarījumiem, spriedumu viņa lietā jau pasludinājusi par robežšķirtni globālajā cīņā pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību.

Foto: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu