Klajā nāk Jāņa Joņeva stāstu krājums "Tīģeris"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Jurjāns

Apgādā "Dienas Grāmata" klajā nāk romāna un filmas "Jelgava 94" autora Jāņa Joņeva stāstu krājums "Tīģeris", informē izdevēji.

"Tīģeris" ir autora vairāku gadu garumā tapušu stāstu izlase. Grāmatas dizainu un  ilustratīvo pielikumu, komiksu, darinājis ilustrators Reinis Pētersons.

"Krājums ir vienīgā pieņemamā sižeta literatūras forma. Romānu lasot, mēs redzam, mēs ar pirkstiem jūtam, kad tas beigsies. Krājumā ne, nav zināms, vai atlikušajā lapu šķipsnā turpināsies šis stāsts vai sāksies jau nākamais. Izņemot pēdējo stāstu, jā, diemžēl tas tomēr būs paredzams," tā pats Jānis Joņevs, kuram pēc nedēļas apritēs 40.

"Pat ja nekas nav tā, kā izskatās, nevienam nevar liegt ik dienu skatīties uz to, kas tev ir saredzams. Tur ir daudz. Ja gribi, nosauc par tīģeri to, kas Joņevam, visticamāk, ir sen pasaulē un katram pazīstams dēmons – tas, kas par sevi liek manīt arī miega un nomoda sapņos, nereti lieliski spilgtos. Atšķirt izsapņotos stāstus no īstenības vari tikai pats,” raksta kritiķe Ieva Kolmane.

"Tīģeris"
"Tīģeris" Foto: dienasgramata.lv

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Mīksto vāku sējums ar atlokiem, 248 lpp., izdota 2020. gada martā.

Grāmata pieejama lielākajās grāmatnīcās un izdevniecības mājas lapā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu