KM iestādes sāk kampaņu "#Ēkultūra", aicinot kultūras norises baudīt virtuāli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Kultūras ministrijas (KM) iestādes no pirmdienas uzsāk informatīvu kampaņu "#Ēkultūra", aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā visdažādākās kultūras norises izbaudīt virtuāli, informē KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Kampaņas laikā kultūras jomā pieejamos e-pakalpojumus iedzīvotāji var saņemt attālināti, iestādes klātienē neapmeklējot.

Latvijas Nacionālā kino centra uzturētajā vietnē "www.filmas.lv" ir vairāk nekā 200 kinofilmu. Tāpat interesentiem ir pieejama virtuāla tūre Rundāles pils dārzā un pils iekštelpās. Operas cienītāji varēs noskatīties duci izrāžu, ko Latvijas Nacionālā opera un balets piedāvās izbaudīt neklātienē.

Tāpat interesenti var izmantot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja mobilo lietotni pastāvīgo ekspozīciju izzināšanai, var arī noklausīties Rīgas cirka vēstures audiostāstus, bet Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes "Pieminekļu sarakstā" var uzzināt, vai tuvākajā apkārtnē atrodas kāds aizsargājams kultūras piemineklis.

Interesenti var iepazīties arī ar Latvijas Nacionālā arhīva audiovizuālo, skaņas un foto mantojumu "RedziDzirdiLatviju" vai arī ar 99 mākslas un kultūras vērtībām, par kurām Latvijas Nacionālā bibliotēka stāsta Kultūras kanonā.

Šo laiku var izmantot arī Kultūras informācijas sistēmu centra runas atpazīšanas un mašīntulkošanas rīka "hugo.lv" iepazīšanai un lasīt grāmatas "www.3td.lv" bibliotēkā.

Latvijas Nacionālā kultūras centra apkopotais latviešu skatuviskās tautas dejas zelta fonds, virtuālie stāsti par Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma priekšmetiem - šie ir tikai daži no informatīvās kampaņas #Ēkultūra piemēriem, pastāstīja Kokale.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis akcentēja, ka patlaban, kad ir strauji mainījies iedzīvotāju ikdienas ritms, tieši kultūras pieejamība katram savās mājās var kļūt būtiska ikdienā.

"Tāpēc esam apkopojuši valsts kultūras iestāžu digitālos resursus un informāciju par e-pakalpojumiem, lai piedāvātu zem #Ēkultūra mirkļbirkas, sacīja ministrs, paužot gandarījumu, ka virkne radošo personību jau sākusi iniciatīvu sociālajos medijos. "Aicinu tai aktīvi pievienoties visus nevalstiskā un privātā sektora pārstāvjus," pavēstīja Puntulis.

Kā skaidroja Kokale, vienuviet informācija par "#Ēkultūra" digitālajiem piedāvājumiem un e-pakalpojumiem būs atrodama KM tīmekļvietnē www.km.gov.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu