Zuzāns: "Mākslai paredzēto miljonu šogad esam atcēluši" (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mākslas kolekcionārs un mecenāts Jānis Zuzāns piedalās Purvīša balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum".
Mākslas kolekcionārs un mecenāts Jānis Zuzāns piedalās Purvīša balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības laikā Saeimas vairākums pirms dažām dienām atbalstīja gan azartspēļu zāļu slēgšanu, gan azartspēļu apturēšanu interaktīvajā vidē. Intervijā "Rīga TV24" raidījumam "Kārtības rullis" azartspēļu biznesa smagsvars, SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, kas ir pazīstams kā mākslas mecenāts, atzinis, ka šā gada finansējumu kultūrai novirzīs pamatbiznesam.

"Ciparos varu pateikt tā, ka es katru gadu esmu novirzījis mākslas un kultūras procesu atbalstam vienu miljonu eiro, un šo summu tagad esam nokancelējuši," saka fonda "Mākslai vajag telpu" valdes priekšsēdētājs Zuzāns. 

Zuzāns ir bijis mecenāts, piemēram, ikgadējai Purvīša balvai, vairākiem teātra projektiem u.c.

Viņš arī piebilst, ka katru gadu viņa uzņēmums nodokļos valstij samaksājis 77 miljonus eiro un viņam nav izprotams kāpēc Saeimai bija jāpieņem šāds lēmums, īpaši jau par "online" azartspēļu aizliegšanu. 

"Esam izslēguši katru savu otro iekārtu, lai ievērotu divu metru attālumu, taču tas nevienu neinteresē," saka Zuzāns. "Šobrīd mums ir aizliegta uzņēmējdarbība gan klātienē, gan tiešsaistē."

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu