Tikai drosmīgajiem: virtuālai apskatei pieejama spokainā Vinčesteras māja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Dažādu pamācošu videoklipu skatīšanās, mājas vingrošana un televizora vērošana nav vienīgās metodes, kā pavadīt laiku pašizolācijā. Lieliska alternatīva var būt virtuālas tūres pa dažādiem namiem. Nu apskatei ir pieejama arī spokainā Vinčesteru māja. 

Vinčesteras māja ir viena no pasaulē ērmīgākajām un vienlaikus biedējošākajām mājām Ziemeļamerikā. Mājas autore ir slavenā Vinčesteru ieroču uzņēmuma mantinieka Viljama Vinčestera sieva, kas pēc vairākām ģimenes nelaimēm un pāris gadu pēc vīra nāves, 1884. gadā, iegādājās zemesgabalu ar nepabeigtu privātmāju Sanhosē, Kalifornijā. Sieviete tolaik mantoja 50% no uzņēmuma un 20,5 miljonus ASV dolāru, kas mūsdienu naudā ir ekvivalenti 543 miljoniem ASV dolāru, bet no uzņēmuma Sāra ik dienu nopelnīja 1000 dolārus jeb 26 000 dolāru mūsdienu valūtā. Tomēr nauda ne vienmēr nes laimi. Sieviete sirga ar smagu depresiju un uzskatīja, ka viņu vajā ar Vinčesteru ražoto ieroču nošauto cilvēku gari. 

Foto: Wikimedia Commons

Lai nomierinātu garus, Vinčestera norīkoja vairākus strādniekus, kas māju būvēja visu diennakti, septiņas dienas nedēļā, ieskaitot svētkus un valsts noteiktas brīvdienas. Rezultātā tapa septiņus stāvus augsta ēka ar 161 istabu. Kopumā namā ir 40 guļamistabas, divas deju zāles, 47 kamīni, 17 skursteņi, trīs lifti, un mājas apdarē izmantoti 10 000 stikla plākšņu. Vinčesteru īpašums sākotnēji esot bijis 66 hektārus plašs, taču pēcāk samazināts vien uz 1,8 hektāriem. Mājā ir zelta un sudraba lustras, ar roku ieklāts parkets, bet vairākas telpas klāj ar rokām darināti dekoratīvie paneļi. 

Foto: Wikimedia Commons

Sāra Vinčestera neizmantoja arhitektu pakalpojumus un pati veidoja mājas dizainu, iekļaujot tajā vairākas savādas telpas un nianses, piemēram, durvis, kuras nekur neved, vai kāpnes, kas atduras pret griestiem. Šādā veidā Vinčestera cerēja, ka gari tiks apmānīti un atradīs savu vietu iespaidīgajā mājoklī. Vairāki psihologi, aplūkojot mājas dizainu, ir teoretizējuši, ka tieši nama iekštelpu izkārtojums, dizains tā apmeklētājiem un arī tā laika iedzīvotājiem rada psiholoģisku iespaidu, ka Vinčesteru namu ir apsēduši spoki. Tagad šo neparasto namu ir iespējams izstaigāt virtuāli

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu