#paliecmājās ⟩ Keišs: "Kultūra šajā laikā ir milzīga, absolūti A klases nepieciešamība"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Keišs
Andris Keišs Foto: LTV

Teātrim ļoti nozīmīga ir mijiedarbība ar skatītājiem, tie, kas sēž zālē, tie ir mūsu draugi, tādēļ bez auditorijas teātra nav, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "1 pret 1", kas translēts 7. aprīlī, pārdomās dalās Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Sarunā 45 gadus vecais Keišs, kurš dzīvo Jaunpilī, atzīst, ka apstājušies daudzi projekti - piedāvājums filmēties Tallinā, Maskavā. "Šobrīd aktieri saņem pamatalgu," viņš skaidro situāciju ārkārtas situācijas laikā. 

Keišs sociālo distancēšanos izjūt ļoti emocionāli. Intervijā viņš uzsver, ka ilgojas pēc teātra. Keišs arī uzsver, ka šajā mājās sēdēšanas laikā īpaši nozīmīga kļūst tieši kultūra.

"Kultūra ir milzīga, absolūti A klases nepieciešamība,"

uzsvēra aktieris, norādot, ka cilvēks bez filmām, grāmatām var nosēdēt tikai neilgu laiku.

Visu interviju ar aktieri var noskatīties šeit.

Atgādinām, ka vairāki Jaunā Rīgas teātra aktieri tiešsaistē sākuši literatūras lasījumus. Piemēram, Guntars Āboliņš izvēlējies lasīt skatītājiem priekšā Džovanni Bokačo "Dekameronu". Klasiskā darba darbība norisinās mēra laikā 14. gadsimtā, kad desmit jaunieši kādā villā pie Florences stāsta 100 stāstus, tādējādi cenšoties aizmirst par epidēmiju.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu