Mārtiņš Pļaviņš Ēģiptē ieradies ar makaroniem un auzu pārslām no Latvijas (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš
Mārtiņš Pļaviņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš kopā ar ģimeni uz nenoteiktu laiku atrodas Hurgadā, Ēģiptē, ārkārtas situāciju aizvadot tur. Kā izdevumam "Vakara Ziņas" pastāstīja Pļaviņš, puse no no viņa līdzpaņemtās bagāžas bijis ēdiens.

Kā paskaidroja sportists, šādu lēmumu viņš pieņēmis tāpēc, ka Latvijā nopērkama labāka pārtika.

"Ļoti daudz pārtikas atvedu līdzi no Latvijas, kur var nopirkt daudzas ēdamlietas ar labāku uzturvērtību, kas ir ļoti svarīgi, lai progresētu treniņos," atklāj sportists. 

Viņš piebilst: "Tā kā mēs Ēģiptē uzturamies pietiekami ilgi, tad apmēram puse no manas bagāžas bija pārtika – makaroni un auzu pārslas ar paaugstinātu uzturvērtību. Tas ir ļoti svarīgi, jo starp treniņiem bieži ir maz laika un, lai nav jānotiesā lielas porcijas, ikdienā uzturā lietoju makaronus un auzu pārslas."

Sportists 16. martā devās uz treniņnometni Ēģiptē, lai gatavotos Tokijas Olimpiskajām spēlēm. 

Atgādinām, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Tokijas olimpiskās spēles pārceltas uz nākamā gada vasaru. Tās norisināsies no 23. jūlija līdz 8. augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Kopš 1948. gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Uz augšu