Marijas un Satekles ielas krustojumā nojauc pēdējos kioskus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Marijas un Satekles ielas krustojumā turpinās demontāžas darbi
Foto: Marijas un Satekles ielas krustojumā turpinās demontāžas darbi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Savulaik bēdīgi slavenais Rīgas Taimskvērs, kas vēl pirms gada saliņā starp Satekles un Marijas ielu pulcēja grādīgo dzērienu cienītājus, milzu pūļus un jauniešu bariņus, nu ir soli tuvāk septiņstāvīgas biroju ēkas celtniecībai. 

Šodien, 22. aprīlī, Marijas un Satekles ielu stūris piedzīvoja jaunas pārvērtības - tika nojaukti pēdējie kioski, tādējādi atbrīvojot vietu biroja un tirdzniecības ēkas celtniecībai. 40 miljonus eiro vērtās ēkas attīstītāji ir Latvijas uzņēmums SIA "Regals nami" un igauņu uzņēmums "Novira Capital". 

Pirmie Marijas un Satekles ielas stūra kiosku demontāžas darbi sākās 27. martā. 

Divarpus gadu laikā plānots uzbūvēt septiņstāvu ēku ar aptuveni 30 000 kvadrātmetru platību, no tiem biroju telpu nomniekiem tiks piedāvāti aptuveni 20 000 kvadrātmetri, bet pirmajā stāvā nomai būs paredzēti aptuveni 3500 kvadrātmetri tirdzniecības platību. 

Jaunās biroju ēkas pamatā ir vēl 2006.gadā izstrādāts projekts, kurš ir pārstrādāts atbilstoši mūsdienu prasībām un kļuvis videi draudzīgāks. Ēkas projekta autore ir arhitekte Dace Putniņa no arhitektu biroja "BB studija", bet inženiertīklus projektēja SIA "Būve un forma". Ēkas interjeru projektējis Igaunijas arhitekts Mēlis Press. 

Ziņu aģentūrai LETA SIA “Novira Capital” valdes loceklis Undalgs Mētra ziņoja, ka pēc kiosku nojaukšanas sāksies divu pazemes stāvu izbūve, kur tiks izvietota autostāvvieta. Šos būvdarbus, kā arī ārējo inženierkomunikāciju tīklu izbūvi plānots pabeigt 2020.gada laikā, un nākamgad varētu sākties virszemes stāvu būvniecība.

Foto: Satekles un Marijas ielu stūra pēdējo kiosku demontāža: 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu