Ieskaties: kā nākotnē pārtaps leģendārais Preses nams (6)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi būvatļauju jaunā Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecībai, informē projekta attīstītāji AS "PN Project".

Pirmajā projekta attīstības posmā paredzēts izbūvēt A klases biroju centru, tirdzniecības telpas ar Baltijā pirmo futbola laukumu uz ēkas jumta un "Holiday Inn" viesnīcu, kas būs pirmā "InterContinental Hotels Group" viesnīca Latvijā.

Jaunais Preses nama kvartāls atradīsies bijušās izdevniecības "Preses nams" teritorijā.

Tajā paredzēts izveidot inovatīvu darījumu centru ar A klases biroju ēku un publisko ārtelpu, kur primāri tiks veidotas zaļās zonas un atpūtas vietas, kas paredzētas gājējiem un velosipēdistiem.

Foto: Publicitātes foto

Esošā Preses nama augstceltne tiks rekonstruēta, pārtopot par četru zvaigžņu "InterContinental Hotels Group" viesnīcu, savukārt daļēji nojaucamās esošās tipogrāfijas ēkas vietā paredzēts izbūvēt daudzfunkcionālu centru ar tirdzniecības platībām, ēdināšanas zonu un daudzstāvu autostāvvietu kompleksa lietotāju ērtībai, kā arī ir paredzēta futbola laukuma izbūve uz ēkas jumta, kura tehniskajā izstrādē piedalījusies arī Latvijas Futbola federācija.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 kvadrātmetri paredzēti A klases biroju ierīkošanai, 7000 kvadrātmetri - mazumtirdzniecības telpām, 40 000 kvadrātmetri - multifunkcionālu telpu izveidei, bet bijušā Preses nama ēkā tiks izveidota "Holiday Inn" viesnīca ar 307 numuriem.

Foto: Publicitātes foto

"Šobrīd sekojam līdzi ārkārtējai situācijai Latvijā un pasaulē saistībā ar Covid-19, tādēļ pagaidām vēl nesteidzamies izziņot precīzus būvniecības darbu sākšanas datumus, taču no savas puses darām visu iespējamo, lai darbi nekavētos.

Šobrīd paredzam, ka pirmās kārtas izbūve tiks pabeigta 2022.gada vasarā,"

norādīja "PN Project" padomes priekšsēdētājs Aivars Abromavičs.

Projekts paredz īpašu uzmanību veltīt energoefektivitātei, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, veselīgas darba vides radīšanai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai. Līdzās augstākās klases biroju un kopstrādes telpām, kas atbildīs BREEAM sertifikāta "Excellent" standartam, kas kopā paredzētas 2500 cilvēkiem, te tiks iekārtotas arī vairākas ēdināšanas iestādes, veikali, konferenču telpas, kā arī 200 velosipēdu novietnes, vairāk nekā 970 autostāvvietas, 27 elektroauto uzlādes stacijas, pastaigu vietas un terases ar apstādījumiem.

Bijušā Preses nama teritorijas apbūves koncepta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA "Arhis arhitekti".

Projekta attīstītājs ir investīciju fonds "Lords LB Special Fund V". Projekta ieviesējs ir fonda meitasuzņēmums Latvijā "PN Project".

"Lords LB Special Fund V" izveidots ieguldījumu veikšanai nekustamā īpašuma projektos Latvijā. Tā mērķa apmērs ir 20 miljoni eiro, maksimālais - 40 miljoni eiro. Fonds darbosies vismaz astoņus gadus un Preses nama projekta attīstībā vairākos posmos ieguldīs vairāk nekā 200 miljonus eiro. 

Foto: Publicitātes foto

"Lords LB Special Fund V" fondā ieguldījumus veikuši 24 investori no Lietuvas un Skandināvijas valstīm. Tostarp investīciju uzņēmumi, ģimenes uzņēmumi, veiksmīgi uzņēmēji un privāti ieguldītāji ar lieliem ienākumiem. Bija plānots, ka pirmajā līdzekļu piesaistīšanas etapā tiks ieguldīti 22 miljoni eiro.

"Lords LB Asset Management" ir Lietuvas Bankas licencēta investīciju pārvaldes sabiedrība, kas no 2008.gada sniedz pakalpojumus uzņēmumiem un privātiem investoriem.

Foto: Publicitātes foto

"PN Project" 2018.gadā strādāja ar 275 815 eiro apgrozījumu un guva 1,456 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Mindaugs Marcinkevičs un Andrjus Stonkus. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu