Tapusi dokumentālā filma par Dambi, Rudaku un Skripu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dambis
Dambis Foto: publicitātes

4. maijā pirmizrādi piedzīvos režisores Aijas Bley dokumentālā filma "Mēs gribējām izmainīt pasauli", kas vēsta par pankroka grupas "Inokentijs Mārpls" mūziķiem Dambi un Skripu un mūzikas apskatnieku Uldi Rudaku. Filmā vīri nosvin apaļu jubileju un apcer, vai palikuši uzticīgi saviem jaunības dienu ideāliem.

Ceļu pie skatītājiem filma sāks virtuālajā kinozālē, Nacionālā kino centra tradicionālajā 4. maija Latvijas filmu maratonā, kas šogad norisināsies tiešsaistē – portālā filmas.lv. Jau no 5. maija filmu varēs noskatīties producentu studijas “On the Road” vimeo straumēšanas platformā un no 7. maija - Shortcut, kas pieejams arī Helio interaktīvās televīzijas skatītājiem.

Spītējot sabiedrības standartiem, leģendārās pankroka grupas “Inokentijs Mārpls” dalībnieki Dambis (Raimonds Lagimovs) un Skrips (Ivo Stankevičs), kā arī mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks paliek uzticīgi saviem jaunības ideāliem. Grupa pat trīsdesmit gadus pēc dibināšanas joprojām aktīvi koncertē un fanus pulcē nu jau vairākās paaudzēs, savukārt Uldissācis rīkot mūzikas festivālu “Kartupeļpalma”. Tomēr aiz skatuves un festivāliem katram no filmas “Mēs gribējām izmainīt pasauli” varoņiem jāsaskaras ar reālās dzīves skarbo pusi.

Foto: publicitātes

“Mēs gribējām izmainīt pasauli” ir pilnmetrāžas dokumentālā filma par rokenrolu mūža garumā, par mūziku un jaunības ideāliem. Tā aizved muzikālā ekskursijā līdz pat 1985. gadam, kad tika dibināta grupa "Inokentijs Mārpls" - toreiz tās nosaukums bija “Aklā zarna” -, satricinot teju visu Padomju Savienību, un grupas provokatīvais stils saglabājies līdz mūsdienām. Grupas līderis un Latvijas “underground” mūzikas dzīves vadītājs Raimonds Lagimovs jeb Dambis, ģitāras virtuozs Ivo Stankevičs jeb Skrips un laikraksta “Diena” ilggadējais mūzikas apskatnieks, "Radio Naba" raidījuma par Latvijas roka un popa mūzikas albumiem, kopš 2018. gada - mūzikas festivāla "Kartupeļpalma" rīkotājs Uldis Rudaks ir draugi jau vairāk nekā 30 gadus, un viņu attiecībās milzīga nozīme ir mūzikai.

Foto: Kadri no filmas "Mēs gribējām izmainīt pasauli".

Filmas režisore Aija Bley ir veidojusi gan dokumentālās, gan animācijas filmas, un kopš 2010. gada viņa pievērsusies arī fotogrāfijai. Filmas operators ir Dainis Juraga, producente - Marta Bite.

Filmas reklāmas rullītis.

Mēs gribējām izmainīt pasauli from On The Road on Vimeo.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu