Daugavpilī atceļ visus lielākos vasaras kultūras un sporta pasākumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Īpašie viesi - grupa "Pērkons" piedalās Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas "Muzikālās bankas" 20 gadu jubilejas fināla koncertā Daugavpils Olimpiskajā centrā.
Īpašie viesi - grupa "Pērkons" piedalās Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas "Muzikālās bankas" 20 gadu jubilejas fināla koncertā Daugavpils Olimpiskajā centrā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpilī šovasar paredzētie lielākie kultūras un sporta pasākumi nenotiks, šodien lēma pilsētas domes ārkārtas Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti. Sēdes darbā piedalīties bija pieaicināti tūrisma, kultūras, sporta un izglītības jomu speciālisti, lai lemtu par ieplānoto vasaras pasākumu norises atcelšanu vai pārcelšanu.

Nolemts, ka pilsētas galvenais šīs vasaras festivāls - Pilsētas svētki - nenotiks. Šo ideju atbalstīja gan lielākā daļa deputātu, gan Kultūras pārvaldes vadība.

Atcelts arī Kara rekonstrukciju festivāls, Latgales Dziesmusvētki, "Muzikālais augusts" un citi šovasar plānotie pasākumi. Deputāti izteica viedokli, ka, iespējams, pie šiem jautājumiem varēs atgriezties tuvāk rudenim, bet viss būs atkarīgs ar situāciju valstī saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību. 

Arī lielākā daļa sporta pasākumu vasarā nenotiks. Iespējams, ka daļa sacensību norisināsies bez skatītājiem.

Komiteja lēma sagatavot atcelto un pārcelto pasākumu sarakstu un pieņemt atbilstošu domes lēmumu, lai iedzīvotāji varētu plānot šo vasaru.

Jau vēstīts, ka no 13. marta līdz 12. maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc nenotiek arī virkne kultūras un izklaides pasākumu.

Komentējot vairāku koncertu un festivālu organizētāju plānus pasākumus rīkot, pirmdien preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pieļāva, ka vasaras festivāli, visticamāk, būs jāatceļ. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu