Lietuvieši kultūru pandēmijas laikā iznes pagalmos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: "Kultūra pagalmos"
Foto: "Kultūra pagalmos" Foto: Martynas Plepys

Jau ilgāk nekā mēnesi dzīvojam pašizolācijas un karantīnas apstākļos, taču dzīve nav apstājusies pavisam. To savā jaunajā fotoprojektā apliecina arī Lietuvā, Kauņā dzīvojošais fotogrāfs Martins Plepis, kas TVNET lasītājiem ļauj ielūkoties projektā "Kultūra pagalmos".

Martins Plepis raksta, ka Lietuvā teju katrs dzīvoklis ir pārvērties par vai nu skolas klasi, sporta zāli, ofisu vai koncertzāli. 

"Pirms nedēļas man bija iespēja piedalīties fantastiskā projektā, kas notiek Kauņā," viņš stāsta. "Tas veltīts kultūrai un tās ienešanai daudzstāvu namu pagalmos - profesionāli mūziķi, dejotāji, dīdžeji izklaidēja uz balkoniem sanākušos ļaudis."

Foto: Martynas Plepys

Projekts ir daļa no vērienīgākas vīzijas. Atgādinām, ka Lietuvas otrā lielākā pilsēta Kauņa nesen pasludināta par uzvarētāju konkursā par 2022. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas godu. Kauņa konkursā startēja ar saukli "ConTEMPOrary Capital", kas angļu valodā ietver vārdu spēli, kura vienlaikus norāda uz pilsētas mūsdienīgumu un uz savulaik tai starpkaru periodā piešķirto pagaidu galvaspilsētas lomu.

Projekts "Kultūra pagalmos" aizsākās aprīlī un turpinās arī tagad. 

Foto: "Kultūra pagalmos".

Video ieskats projektā "Kultūra pagalmos".

Project CULTURE TO THE COURTYARDS 2020 from HURU on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu