Andris Kivičs aizstāv pie Brīvības pieminekļa aizturētos piketētājus (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/andrislienekivici/

​Piektdien pie Brīvības pieminekļa organizācijas "Tautas varas fronte" dalībnieki rīkoja piketu pret valdības izsludināto ārkārtas stāvokli – trīs no viņiem tika aizturēti par ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpšanu un nepakļaušanos Valsts policijas darbinieku prasībām. Mūziķis Andris Kivičs sociālajos tīklos dalījies ar video, kurā nosoda komunikācijas trūkumu starp piketētājiem un kārtības sargiem.

“Kāpēc 2020. gadā nevar bez bildītēm, kur letiņi letiņiem izlauž rokas pie Brīvības pieminekļa?” viņš iesāka.

“Mūžīgā Latvijas problēma – komunikācija. [..] Tā vietā, lai policists nostādītā balsī pateiktu, ka ārkārtas stāvokļa laikā ir ir aizliegti jebkuri protesti, piketi un pateikt – mēs, cienītais, būsim spiesti ievietot jūs šajā mašīnā, ja turpināsiet šo likumu pārkāpt, visi ir gatavi aurot, visi ir gatavi bļaut. [..] Migalkas, aiz škvarņika iekšā mašīnā iekšā. [..] Es ļoti cienu policiju. Man policijā ir labi draugi, daudz palīdzējuši. [..] Man vienmēr patikuši policisti, kuri ar humoru var kaut ko risināt. [..] Bet policija parādījusi to, ka nemāk izrunāties ar cilvēkiem un izskaidrot likumu. Tas, ko mēs vakar redzējām, bija ļoti neglīts skats 2020. gadā Latvijā. [..] Bet nē, katrs ir ieņēmis savu pozu,” viņš stāstīja.

“Man, piemēram, tādi cilvēki patīk. Viņi nesēž dīvānos un nečīkst, cīnās par savu taisnību, vienkārši močī par patiesību,” tā mūziķis.

Kā jau ziņots, policija ir atbrīvojusi visas trīs piektdien pie Brīvības pieminekļa aizturētās personas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu