Tiešraides arhīvs: Pirmā digitālā "Rīgas mazākā izsole"

Video
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sarmīte Māliņa, “BALONS, KURŠ IZLAIDIS GAISU”
14, 8 X 10, 5 CM
AKVARELIS
2000
SĀKUMA CENA: 150 EUR
Sarmīte Māliņa, “BALONS, KURŠ IZLAIDIS GAISU” 14, 8 X 10, 5 CM AKVARELIS 2000 SĀKUMA CENA: 150 EUR Foto: Elizabete Marija Brante

Ceturtdien, 14. maijā plkst. 20.00 norisinājās Mākslas teleizsole jeb pirmā digitālā "Rīgas mazākā izsole", kas jebkuram interesentam un mākslas mīļotājam bija pieejama apmeklējumam tiešajā translācijā Facebook un TVNET.

Pielāgojoties valstī izsludinātajai ārkārtas situācijai, izsole pārtapusi vienreizējā un pavisam īpašā mākslas televeikalā, kurā skatītājiem tiks piedāvāti desmit dažādu paaudžu latviešu mākslinieku darbi. Intriģējošā TV kataloga noskaņa pārtapusi par smalku un aizraujošu laikmetīgās mākslas pasākumu, kas visiem dalībniekiem paplašinās un mainīs izpratni par mākslas darbu pieejamību 21. gadsimtā un tradicionāli pieņemtajām izsoļu robežām. "Rīgas mazākās izsoles Nr. 2" laikā būs pieejams lotes solīšanas tālruņa numurs, pa kuru zvanot interesentus uzklausīs laipni teleoperatori.

Joprojām, izsoles mērķis ir veicināt diskusiju par ierasti nekomerciālas vizuālās mākslas spēju kļūt kolekcionējamai un pievērst uzmanību eksperimentālu vizuālās mākslas projektu nepieciešamībai. Šoreiz par galveno vadmotīvu kļuvusi atbalsta sniegšana māksliniekiem šajā dīkstāves laikā.

Foto: Aleksandrs Breže

Izsoli organizē "Rīgas mazākā galerija" sadarbībā ar zīmolu "Absolut". Mākslas teleizsolē būs iespējams iegādāties Andra Brežes, Jāņa Deinata, Envijas, Ata Jākobsona, Madaras Kvēpas, Sarmītes Māliņas, Darjas Meļņikovas, Jāņa Šneidera, Sabīnes Verneres un Vilipsōna darbus.

Katalogs: "Rīgas mazākā izsole 2".

Vakara gaitu papildinās muzikāli priekšnesumi un performances. Izsoli vadīs Ivars Krasts un Edgars Samītis, piedaloties Ingai Alsiņai.

Foto: Ielūkojies pirmajā "Rīgas mazākajā izsolē" Fon Stricka villā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu