Satrieks pasauli: Ķīnā top sporta pilsēta, kas saplūdīs ar parku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: MAD Architects

Starptautiskais arhitektu birojs “MAD Architects” jau ir teju pusceļā, lai pabeigtu Kedžou sporta kompleksu, kas līdzināsies nogrimušam dārzam.

Džendzjanas provincē, Ķīnā, nu jau vairākus gadus norit visai ambiciozs projekts – top futūristiska pilsēta ar kalniem un ezeru. Projekta autori ir arhitektu apvienība “MAD Architects”, un viņu vīzija ir radīt milzīgu sporta pilsētiņu, kurā ik dienas apgrozīsies simtiem fizisko aktivitāšu entuziastu.

Foto: MAD Architects

Jaunajā pilsētā tiks apvienotas modernas ēkas ar organiskām dabas ainavas formām, kas imitēs kalnus, – tas nozīmē, ka daļa no ēkām atradīsies pazemē vai zem kalnu virsotnēm. Visas ēkas saplūdīs ar parku un veidos viengabalainu struktūru ar līkumotiem celiņiem un takām, kas atgādina kalnainu reljefu. Tāpat parkā atradīsies vairākas platformas, kas ļaus apmeklētājiem vērot sporta pilsētu no dažādiem rakursiem.

Foto: MAD Architects

 Kopējā parka platība būs 700 000 kvadrātmetru, no kuriem 390 000 kvadrātmetru aizņems stadiona komplekss ar stadionu, kurā varēs satilpināt 30 000 skatītāju. Stadions atradīsies krātera formas padziļinājumā, un to apņems caurspīdīgs stikla apvalks. Bez stadiona parkā būs ierīkota āra sporta zāle, treniņu telpas, profesionāla sporta zāle, peldbaseins, tehnoloģiju un zinātnes muzejs, viesnīca, bērnu un jauniešu centrs, kā arī veikali.

Sporta pilsētiņas būvniecība
Sporta pilsētiņas būvniecība Foto: MAD Architects

Sporta pilsētiņas apmeklētāji tiks mudināti kāpelēt pa parka jumtiem, izstaigāt paugurus un kāpt mākslīgajos kalnos, tādējādi neviļus veicot fiziskās aktivitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu