Apmeklētājiem atvērts jaunās "Origo" ēkas biznesa centrs "Origo One" (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Skonto būve

Jaunajā "Origo" ēkā, kas atrodas Rīgā, Satekles ielā 2b, apmeklētājiem atvērta tirdzniecības centra "Origo" paplašinātās daļas pirmā kārta, kā arī biznesa centrs "Origo One", informē projekta attīstītāja "Linstow Center Management" pārstāvji.

Tirdzniecības centra pirmie trīs stāvi apmeklētājiem bija atvērti jau kopš 1.aprīļa.

Realizējot attiecīgo projektu, tirdzniecības centra "Origo" platība tiek palielināta vairāk nekā divas reizes, jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietojot tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trijos stāvos - A klases birojus "Origo One". 

Foto: Skonto būve

Projektā kopumā plānots investēt 75 miljonus eiro. Tirdzniecības centra "Origo" A ēkas rekonstrukciju plānots pilnībā noslēgt līdz 2020.gada rudenim.

Projekta realizācijas laikā "Origo" kopējā platība pieaugusi no 35 500 līdz 81 800 kvadrātmetru. Tostarp 35 700 kvadrātmetru atvēlēti tirdzniecības telpām, savukārt 11 100 kvadrātmetru aizņems A klases biroji un darījumu telpas - biznesa centrs "Origo One". Būvniecības projekta laikā  paplašināta arī pazemes autostāvvieta, nodrošinot vietu līdz 130 automašīnām, tostarp elektromobiļiem, kā arī izveidota velonovietne 66 velosipēdiem (papildus pieejami arī 27 velostatīvi publiskajā ārtelpā).

Foto: Skonto būve

"Linstow Center Management" drīzumā plāno pabeigt arī Elizabetes un Satekles ielu krustojuma pārbūvi, ierīkotās regulējamās gājēju pārejas papildinot ar kreisā pagrieziena luksoforu, pilnu horizontālo marķējumu un velojoslu pāri Satekles ielai, tajā pašā laikā saglabājot un padarot drošākas manevrēšanas iespējas arī motorizētajiem transportlīdzekļiem. Darbus plānots pabeigt līdz vasarai.

Jaunās "Origo" ēkas un biznesa centra "Origo One" arhitekti ir "Arcade", ko veido "Depo projekts", kā arī "Jensen Consult" un "Arhis inženieri". Interjera dizainu veidoja "Xcelsior". Būvdarbus veic SIA "Skonto būve". Biznesa centra "Origo One" iznomāšanu veic pats attīstītājs - "Linstow Center Management"

"Linstow Center Management" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 162 486 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow". "Linstow" apsaimnieko un attīsta Latvijas tirdzniecības centrus "Alfa", "Origo" un "Mols", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā - "Ülemiste".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu