Arhitekti ierosina Parīzes centrā radīt tiltu, kas līdzināsies Babilonas dārziem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Rescubika

Franču arhitektu birojs “Rescubika” ir laidis klajā neparastu risinājumu Parīzes pilsētas ainavas “atsvaidzināšanai” – virs Sēnas upes arhitekti rosina izveidot “Babilonas tiltu”.

Neparastā ideja ir daļa no lielāka projekta, kas paredz īpašas ainavas izstrādi, kura sniegtu iedzīvotājiem papildu zaļo zonu, radītu patīkamu skatu sastrēgumos iestigušiem braucējiem un garāmgājējiem, vēsta arhitektūras portāls “Designboom”.

Foto: Facebook/Rescubika

Atbildot uz projekta nosacījumiem, arhitektu birojs “Rescubika” ir izstrādājuši plānu amizantam gājēju tiltam, kas savienos abus Sēnas krastus diagonālā virzienā un izcelsies ar zaļajiem jumtiem. Tilts būs novietots vietā, kuru pirmo ierauga, iebraucot Parīzē. “Iebraucot pilsētās, pirmais, kas redzams, ir piesārņojums un rūpnīcas, šis būs zaļas pilsētas vēstnesis,” vēsta paziņojums arhitektu biroja Facebook lapā.

Foto: Facebook/Rescubika

Zaļais gājēju tilts ļaus iedzīvotājiem netraucēti baudīt upes ainavu un atpūsties milzu mākslīgā ūdenskrituma radīto šalku pavadībā. Uz tilta ir paredzēts audzēt dārzeņus, garšaugus un ziedus. Tilts būs redzams no ielas puses, taču uz tā nebūs dzirdamas motociklu, automašīnu un kravas mašīnu radītās skaņas – tās slāpēs tilta centrālajā daļā izvietotais ūdenskritums.

Foto: Facebook/Rescubika
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu