Palika tikai plānos: koronavīruss izdzēš grandiozās koka pilsētas ieceres (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sidewalk Toronto

Google mātesuzņēmums "Alphabet" ir atcēlis savus līdz šim ambiciozākos plānus – viedās un ekoloģiskās pilsētas būvniecību Kanādas pilsētā Toronto.

Uzņēmuma izpilddirektors Daniels L. Doktorofs uzņēmuma paziņojumā sacīja, ka koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ pilsētas prototips vairs nav dzīvotspējīgs un vairs nebūs aktuāls pēcpandēmijas ikdienā, vēsta portāls “ArchDaily”. Vēl īsi pirms pandēmijas sākuma uzņēmums “Sidewalk Labs” solīja investēt 900 miljonus ASV dolāru ekoloģiskas pilsētas būvniecībā un Toronto austrumu piestātnes labiekārtošanā.

Grandiozie plāni par jaunas pilsētiņas radīšanu tehnoloģiju giganta "Google" mātesuzņēmumam "Alphabet" radās jau 2017. gadā. Vēl tikai pērn uzņēmums noslēdza līgumu ar pilsētplānošanas kompāniju “Sidewalk Toronto”, radot projektu “Sidewalk Labs”. Projekta ietvaros tika veikta rūpīga plānošana un dažādu risinājumu izstrāde, kas tika atspoguļota 1500 lapu biezā pilsētas plāna aprakstā. Sākotnēji “Alphabet” plānoja, ka jaunais un inovatīvais rajons varētu aizņemt 140 hektārus.  Šajā pilsētā visi debesskrāpji būtu veidoti no koka un plaši tiktu izmantotas robotizētas iekārtas.  Tiesa, vēl nesen atbildīgā valdības aģentūra “Waterfront Toronto” vienbalsīgi nolēma par ievērojamu projekta samazinājumu – pēc jaunajiem plāniem pilsēta aizņemtu vien piecus hektārus. Portāls “The New York Times” ziņo, ka vairums vietējo iedzīvotāju neatbalstīja šīs ambiciozās ieceres tieši privātuma dēļ – uzņēmums bija plānojis savākt vietējo iedzīvotāju datus savām viedās pilsētas iniciatīvām.

FOTO: Iecerētā ekoloģiskā "Google" pilsēta

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu